Stronger Life

Sluta klaga

Ibland glömmer vi hur bra vi har det. Ibland tänker vi nog inte riktigt på hur privilegierade vi är i det här landet. Vi älskar att klaga, vi klagar och stönar högt om hur hög skatt vi betalar. Vi tycker det är hemskt som har en sån hög skatt som vi har här i landet och visst är den hög herre Gud. Men har vi någon gång förstått vad vi ”får” av den där höga skatten?

Våra barn har råd att gå i skolan, tack vare den där skatten.
Våra gamlingar, får vård, tack vare den där skatten.
Våra barn får gratis vård och tandläkare, tack vare den där skatten.
Våra barn får gratis medicin tack vare den där skatten.
Det finns så mycket att vara tacksam för.


Vi har gator utan hemska gropar som man har i utlandet, tack vare den där skatten.
Om vi råkar ut för något hemskt och behöver vård, hjälp, assistans så får vi det också, tack vare den där skatten….. även om den biten går att diskutera numera eftersom den tas bort från behövande…
Om du en hemsk dag råkar ut för något eller en vän, ditt barn, dina föräldrar som gör att du eller de behöver stanna hemma så får vi hjälp i de allra flesta fall. Som sagt den biten håller ju på att förstöras men jag vet att 4 av mina kollegor på mitt jobb tex, har gått in i väggen och alla är hemma sedan 6 månader tillbaka med betalning. Alltså hur många andra länder kan göra det?

Ja jag vet, det svider, man jobbar och sliter för att få så lite i handen. Jag vet att man inte kan bli rik här heller, Sverige är ett land som inte tillåter en att bli rik, bara okej bra med pengar. Men om vi väljer att fokusera på det fina så blir det lättare att leva här, betala räkningar varje månad efter löning hehe.

Tycker ni inte det?

livet-positiv

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.