Stronger Life

Illa till mods

Jag vet inte om jag överreagerar men jag är väldigt upplyst om det här med ”Tre ska bli noll” som Elaine Eksvärd driver. Och häromdagen kom min yngsta dotter hem och berättade en rolig Bellman historia som en pappa berättar för sin dotter på 8 år… ”Det handlade om Bellman, tysken och norsken som skulle se vem som hade längst snopp.” VA?!

Är det en rolig historia att ta upp med sin dotter? Är det ett skämt att ta med ett barn? En pappa? Nä men alltså jag mådde illa, jag vet inte alls om jag överreagerar men jag hade flugit upp i taket om min make hade tagit ett sånt skämt med sina döttrar. Inte ska vi snacka snoppar och snippor med våra barn på det sättet? Eller är jag för gammalmodig? Jag tycker bara att en förälders uppgift inte har något med att sexualisera könen på det viset, för hur ska de förstå varför det skulle vara viktigt med en lång snopp? Varför vill man ha den lång, vad spelar det för roll? Nä usch, inte med ett barn.

influencer-strongerlife-mama

Ta inte ifrån det oskylda som barn har, låt de upptäcka saker på egen hand och prata gärna om könen på ett utbildande sätt och inte sexualiserade det. Låt våra barn vara barn, låt de vara oskuldsfulla så länge det går.

Nu sitter jag här illamående men tacksam för att vi har bra värderingar i vår familj. Jag släpper aldrig garden, jag har alltid koll och på alla i min omgivning. Jag litar på alla i min familj och släkt men det betyder inte att jag släpper blicken och misstankar mot livets hemska sidor. Jag kommer aldrig att nonchalera något, det är mitt viktigaste det här handlar om, mina barn. Deras framtid, deras erfarenheter, deras tillit till mig som mamma och beskyddare men också till omvärlden.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. StrongMama

      Maria- Jag är inte rätt person att prata om det på ett lärorikt sätt, jag har svårt för att vara diplomatiskt, jag skriver ur känslor och låter fingrarna samarbeta med hjärnan utan kontroll när jag skriver. Men jag gör mitt bästa med att skriva om saker som jag tycker är viktiga att ta upp. Tack för dina fina ord. <3