Stronger Life

Smartklocka / gps klocka

Vad stora mina barn börjar bli, jag kan knappt förstå. Nyss var de 4 år och idag är de 8 och 9 år. Kompisarna plingar på, barnen försvinner ut och sen står jag där och inser, att jag inte ens vet hur jag ska få hem de. Jag har inte tillåtit barnen få telefon, jag tycker de är för små, ser inte behovet. Att springa omkring med en mobil för 4000-6000 kr är inte nödvändigt, de kan tappa bort den eller bli rånade, vilket händer mycket här just nu.

Nu vet jag att bloggaren Paula är ambassadör för en gps klocka som är väldigt utvecklad och har häftiga funktioner på den och visst blir man sugen. Man kan ringa via videosamtal, skicka bilder ets. Så visst blev jag sugen först.. men den kostar också 1700 kr ungefär och i mitt fall där jag har två barn så blir det saftiga pengar. Är det värt? Nä det blev ju inte det tillslut.

Och ju mer jag tänker på hur mobilen fungerar, så är det inte så smart att ha video och bild på mobilen. Det har funnit artiklar om hur folk hackar sig in i telefonerna och om man då har en kamera så blir det väl enklare tänker jag.

Nä jag tror jag håller mig till de gamla hederliga gps klockorna, utan bild, det behövs inte. Så jag hittade dessa två som va på ”syskonpris” och rätt enkla, det gör att jag känner mig säkrare över in hackningar och det är enough tänker jag.

Jag vill kunna ”se” vart de är och att vi kan ringa till varandra. Behöver det vara mer avancerat än så?

 

smartphone-familjeliv-aktivabarn

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. C

    Jag skulle inte vilja ha barn som leker ute eller drar iväg med polare som INTE har mobiler!
    Mina är 8 och 9 och de har varsin Iphone8 – så himla bra, jag hade inte nöjt mig med att veta var de är- dels är klockorna inte alltid exakt rättvisande, dels måste man vara inom vissa områden för att gps ska funka och dels kan man inte ringa på dom på samma sätt som med en mobil (eller?)…nja, jag hade nog lagt pengarna på en mobil istället!

    1. StrongMama

      C- Du kanske bor i en lugnare stad av Sverige? Men jag skulle aldrig i mitt liv ge en iPhone 8 till ett sånt litet barn, här rånas de hela tiden på mobiler, jackor och pengar av andra ungdomar. Och då bor jag inte ens i en av de värre förorterna. Så jag känner mig trygg med en mobilklocka. Plus att det enda jag behöver är att få tag i de när de ska hem, det är ju inte så att jag behöver kolla gps vart de är… de är 8 och 9 år, haha, det är inte så att de får ränna runt över halva Stockholm, jag vet vart de är.