Stronger Life

Livet och tankar

Jag jobbar hårt med att förändra min kropp, jag tänker ofta på hur det skulle kännas att få nå mina mål med min kropp. Jag kämpar mot mina mål, jag drömmer om att må bra, om att vara nöjd, att nå lycka. Jag vill väldigt gärna ha en annan bostad trots att jag bor i hus och har en stor altan. Jag drömmer om att få inreda enplans lägenhet och komma bort från två våningar.

Men efter att ha läst om Terese Alvens sista stund på jorden så tappar jag det helt. Brister ut i gråt över hur en två barns mammas liv, vars påverkat oss så mycket på ett positivts sätt med hälsotänk och välmående, helt plötsligt tar bara slut. En aggressiv cancer på äggstockarna som skulle avsluta hennes liv om ett år max. En kvinna som sportat så mycket, som tagit hand om sig, som varit så hälsosam.

Jag trodde inte hon skulle dö, jag trodde hon skulle börja med cellgifter och överleva. Terese var en kämpe, en segrare men plötsligt gick det inte längre. Hon bad om att få somna in nedsövt för att inte behöva ta ångesten de sista dagarna och skona barnen den hemska upplevelsen att se sin mor tyna bort mentalt och fysiskt.

levlivet

Plötsligt inser jag mellan tårarna att vi är så egotrippade, så ytliga, så ovetande, så osjälsliga, så oharmoniska, så nonchalanta, så maktlösa, så mycket olika saker.

Vi kan självklart ha våra materiella saker, ha våra mål men jag tror vi behöver kombinera det bättre med äkta liv. Det är inte många gånger jag läst att en person som köpt en ny väska, ny märkes klocka eller bubblar skumpa på ett hot sommarparty, skriver ”jag är så lycklig, det här är livet”. Men jag har många gånger sett och läst en person lägga ut en bild på en picknick med sin familj, läsa en bok, bara vara, sola, ha en trevlig jordnära stund, skriva ”det här är livet, nu mår jag riktigt gott…”

Vi behöver ta en vändning i våra liv, det får vi påmint om rätt så ofta men ändå gör vi bara det en stund och sen fortsätter vi på samma sätt. Jag kommer inte sluta med mina mål, för jag har min kropp här och nu och för alltid. Men jag kommer att leva mer, leva mer äkta än vad jag redan tycker att jag gör. Sukta efter en väska är inte sunt, sukta efter en picknick med barnen istället. Spara pengar till ett gucci skärp är inte livet, att ha en relax dag, utan skor på gräset, spela boll och läsa bok med barnen, maken, det är livet.

Lev livet.

influencer-blogg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. StrongMama

      Kajsa- Ja livet ÄR bra, livet är vad vi gör det till, sen att livet har sina orättvisor ibland, det är också en del av livet, tyvärr, men tänk vad vi har det bra, bättre än så många andra, vi är dessutom friska förhoppningsvis.
      Kram och ha en fin dag. 🙂