Stronger Life

Få körkortet betalt

Jag tillhör de som inte har körkort trots två barn och husliv. Jag är född och uppvuxen i Stocholm, varför skulle jag bry mig om att ha det, tänkte jag förut. Tunnelbana runt hörnet, bussen strax utanför hemmet och kompisarna hade alla körkort nästan och både hämtade och lämnade mig överallt. 😀 Lite bortskämd kanske. Men så blev det, har alltid bott nära t-bana också.

Nu bor jag i hus och har två barn, känner fortfarande inte behov, bussen går max 70 meter utanför mitt hem. Men jag inser att mina föräldrar blir äldre och kan behöva få skjuts hem när de är på besök. Som det är nu är det maken min som lämnar de varje gång. Jättesnällt och fint men det är trots allt min plikt om man säger så, inte hans. Så…. Via facket kan du alltså få upp till en summa på ca 13.000kr för att studera något och varför inte ta körkortet då?

 

bloggare-stronger-life-workforit

Då din anställningsbarhet med stor sannolikhet ökar om du har B-körkort(personbil) så kan du få ersättning för dina lärarledda lektioner.
Det här ersätter vi: Vi ersätter körlektioner, lärarledd teorikurs, Risk 1 och Risk 2 (halkbana), handledarutbildning (för dig som elev) samt kurslitteratur som trafikskolan intygar att du behöver till den aktuella kursen.

Hur härligt är inte det? De flesta är väl med i facket eller? Om inte så kanske ni kan överväga om ni vill gå med. Handen på hjärtat så gick jag bara med för att få ett annat erbjudande som fanns med på den tiden (för ungefär 1 år sedan) och nu har jag insett att jag även kan få gratis körkort typ.

Jag pluggar körkortsfrågor via appar och hemsidor just nu och tar tag i körningen så snart jag känner att jag börjar närma mig ett bra resultat på teorin. På det sättet så tänker jag att jag inte slösar för mycket pengar och tid. Jag har inte bråttom med att få tag i körkortet idag men vill inte att det går 6 månader emellan läsningarna eller mellan körningarna.

Har du körkort? Kostade det mycket och va det svårt?

blogg-sociala medier

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.