Rebecca Dufwall

Recept bröd ♡

Här kommer recepten på bröden jag bakade idag
Klassiska limpan 2st bröd
 
50 g jäst
50 g margarin
3 msk olja
5 dl vatten
1/2 msk ättiksprit
2 tsk salt
1 dl mörk sirap
7 dl rågmjöl
Ca 7 dl vetemjöl
Gör såhär:
Smält margarinet i en kastrull. Smula jästen i en bunke, tillsätt salt, olja, sirap och ättiksprit med jästen. Häll vatten i grytan med smör, värm till fingervarmt.
Blanda med jästen och vispa upp den tills den löst upp sig. Tillsätt sedan lite mjöl i taget tills degen är kladdfri.
Jäs under bakduk i ca 45 min, baka ut och lägg i formarna, låt jäsa i 45 min till i formarna.
Sedan in i ugnen i 45 min i ca 175 g!
Tekakor ca 16 st
(Jennysmatbloggs Recept)
 
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig,
tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.