Rebecca Dufwall

Förvara rätt på barnrummet 

Förvaring kan vara en av de svåraste delarna när det kommer till barnrum! Man vill ha en rent och mysigt rum men samtidigt barnvänligt där man kan förvara leksaker. 

När jag tänker förvaring till barnrum vill jag ha förvaring efter ålder. 

  1. Använd väggarna – alla har inte stora rum och då är väggförvaring det optimala alternativet så man får behålla golvytan i rummet.      
  2. Förvaring efter ålder – att förvara efter ålder är också en god idé, de små kanske kan ha lådor med bild på för att hitta rätt leksaker, roligt och lättstädat. För de äldre barnen är det roligare med öppen förvaring där leksakerna kan ställa upp snyggt!   
  3. Skylta med böckerna – att använda tavellister eller tallrikshyllor till böckerna är så smidigt. Det är lätt stt hitta rätt böcker och ger en mysig känsla i rummet.     
  4. Flyttbar förvaring – Vissa leksaker är bra att förvara i flyttbara lådor mm så de kan flyttas runt i huset beroende på vart man är just då. Så som duplo är alltid roligt att förvara i flyttbara korgar, boxar mm.   
  5. Praktisk förvaring – Platsbyggda skåp är alltid en grym förvaring. Då kan hela höjden nyttjas till förvaring! Behöver absolut inte kosta skjortan, det finns många bra och billiga lösningar idag.   
  6. Rätt höjd – Förvara barnens leksaker i deras egen höjd så de når och kan hjälpa till att sortera sina leksaker. Även barn tycker det är roligt att ha ordning på sina saker.   
  7. Förvara under sängen – den BÄSTA lösningen för små rum. Köp stora lådor att ha under sängen som slukar massa leksaker. Dessutom gör det inget om det inte är ordning på dakerna eftersom de inte syns. Här kan du förvara sånt som kanske inte använda varje dag.   
  8. Små förvaring – korgar, boxar eller små väskor är så mysigt och gör rummet ombonat. En korg vid sängen där man kan lägga leksakerna i innan man lägger sig eller där man förvara alla sina favorit gosedjur medan man sover.       Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.