rebeccadufwall

Rebecca Dufwall

Annons

Fredagsfeeling

Jajjemen eller? Nej! Träningsvärk från hell. 

Körde första passet med magträning igår efter gradiviteten med Nicole. Jag har ju fortfarande delade magmuskler men bättre än såhär blir det inte, bara acceptera! Har tränat inre magmuskler länge men nu är det stopp så nu kör vi på ordentligt. 

Kom knappt ur sängen och benen är inte att tala om, fick bokstavligt talat rulla ur sängen klockan halv sex i morse! Känns lite bättre nu när man sparkat igång kroppen. 

Idag hoppas jag att bli klar med panelen i trapphuset. Ska även testa att slipa trappan om inte det fungerar får vi köpa oss en hyvel att ta bort limmet med! 

Nu städa huset då vi får gäster ikväll! 

Ha en härlig fredagskväll 


Kvällens fredagsmys blev en muffins med grädde och bär, så himla gott! 

Den gick även hem hos barnen 

Glöm inte att trycka på GILLA om ni tycker om inlägget! Lämna gärna en kommentar också om ni vill

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

 1. Lisa

  Åh vad gott det såg ut! Allt med grädde <3 Jag funderar på, hur märker man att magmusklerna är delade? Eller är det så att har man det, så märker man? 😉 Själv lyckades jag göra armhävningar på tå igår för första gången sen graviditeten, vilken känsla!! 😊

Se fler...

Renovering av trapphus – förebilder! 

Ännu en dag som susat förbi! Jag har hunnit måla lite till i hallen – sakta men säkert men wow vilket luft det blir. Vi har gjort absolut ingenting men den hallen sedan vi flyttade in och fy farao va äcklig den varit. Jag har tusan inte ens torkat av panelen tidigare! Onödigt jobb har jag känt när vi ändå ska renovera. 

Såhär ser hallen/trapphuset ut idag


Ja ni ser ju – galet ofräscht men det är på gång nu. Bättre sent än aldrig! Nu undrar ni säkert över vår trappa, ja den är grymt gammal, si så där 100år ungefär! Den skall slipas och mässingslister skall sättas dit. Vill absolut inte måla den och förstöra det fina trägolvet vi har som får ihop med trappen! 

Motivationen till att röra ett verktyg, pensel eller liknande har varit som bortblåst sedan i somras men nu är jag tillbaka med ny energi och nya idéer, känns himla skönt! 

Glöm inte att trycka på GILLA om ni tycker om inlägget!Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

Världens finaste! 

Man blir glad i hela kroppen när man ser er två tillsammans! 


Mamma & pappa älskar er! 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Mig lurar man inte! 

Godkväll! 

Känns iofs. Som man nyss steg ur sängen. Dagen har sprungit förbi idag och ändå har jag inte fått något gjort! 

Morgonen började med jobb och besök hos tandläkaren, ett något förvirrande besök då jag tyckte att tandläkaren försökte lura på mig en dyr tandförsäkring men mig lurar man inte, eller? 

Nej, jag fick iallafall ut därifrån med gott samvete. Hon berättade att mitt besök idag skulle kosta 750kr och sedan erbjöd hon mig en försäkring för 69kr/mån vilket skulle bli ca 850kr/år! Ungefär samma. 750kr lät dyrt då jag aldrig bestalt det för mina tänder förut så jag blev lite paff men självklart litade jag på henne! Surrade in på tandförsäkringen och tänkte att den är bra att ha om det om det ändå bara skiljer 100kr! 

Efter lite övervägande tackade jag ändå nej eftersom jag har så pass fina tänder som de alltid påpekar. Då minsann berättade hon att dagens besök alltså bara kostar 150kr för mig eftersom försäkringskassan går in till den dagen man fyller 30 år. Vilket innebär att jag bara betalar 150kr per år! Förra året betalde jag inte ens eftersom jag inte hade varit på 2år. 

Så jag sparade alltså 700kr för att tacka nej till tandförsäkrigen! Jag tänker att den dagen mina tänder väljer att bli sämre, då kan jag tänka mig att teckna en sådan men inte nu! 

Hur som helst så skyndade jag mig hem för att hämta hem tjejerna. Som vanligt saknar jag ju ihjäl mig efter dem! Det blev en lugn och mysig eftermiddag med lite bus och legobygge, barnen älskar att bygga med duplo! 

Nu har jag landat i soffan, jag skulle ställt mig och målat men jag orkar verkligen inte ikväll igen så får skjuta på det tills imorgon istället! Min käre bror vart här och la in en heltäckningsmatta i groventrén tidigare idag, äntligen slipper jag se det hemska och dassiga golvet tills vi i vår ska riva upp och göra om! Längtar efter värmen så vi kan göra klart hallgolven men sålänge det är kallt vill jag inte börja riva, vill inte frysa ihjäl… 


Nellie i sin fina pyjamas som hon fick av morfar i julklapp! Den kommer från livly. 

Tryck gärna på GILLA om ni tycker om inlägget!

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

 1. Lellehontas

  Tror att du har missuppfattat priserna lite.
  Du som är under 29 år får ett ATB (Allmänt tandbidrag) på 300kr/år. Och om du nu inte hade varit hos tandläkaren på två år så fanns det alltså två bidrag a’ 300kr. Så du skulle egentligen betalat 750kr men eftersom du hade två bidrag så blev summan 150kr.
  1 juli varje år får du ett nytt bidrag och man kan bara spara Max ett den föregående år. Använder du det inte så försvinner det.

  Vad gäller de andra priserna med friskvårdsavtalet kan inte jag svara på. Men de placerar dig i en riskgrupp och utifrån det så blir det en kostnad. Sedan drar de av de 300 kr som du har i bidrag och delar detta på 12. Så får de ut din månadskostnad.

  Rätta mig någon gärna om jag har fel :)

Se fler...

Aldrig kan jag hålla mig! 

Godmorgon lediga måndag! 

Jobbhelgen är över och 32 timmar arbetade, nu väntar en vecka med förmiddagsjobb och härliga lediga eftermiddagar. Bästa veckan på mitt 3 veckors rullande schema! 

Startade måndagen med en löptur, löptur nr. 2/66! Det sägs ju att det tar 66 dagar att förändra så det skall bli en rutin enligt en forskningsstudie. Vi får väl se om det hinner bli en vana tills dess! Vi testar iallafall. 

Efter lite legobygge på morgonkvisten landade vi i soffan för lite morgonmys framför barnprogram innan vi skulle fara in till stan för att välja färg och eventuella tapeter till trapphuset. Kim fick även tag i elektrikern idag. Tyvärr har vi ett stort och tråkigt projekt som måste fixas i huset omgående, en mindre billig historia men ett måste. 

Vi tog en tur till stan för lunch och färgköp! Blev inte så mycket med hem men fick med en testfärg till våra bänkskivor som jag hann testa när vi kom hem. Lutar åt att vi kör på det faktiskt!

Såhär blev testen


Jag testade på en halvslipad yta och gör man bara grunden ordentligt kommer detta bli kanon! Köket kommer bli ljust men resten av huset har ju ganska mörka möbler så detta blir kanon. 

Fick även med mig några tester med tapet hem till trapphuset! Tanken är att köra på en mönstrad tapet men vi får se, ni vet ju hur jag är, jag ångrar mig fort och vårt trapphus är inte det lättaste att tapetsera eftersom det är ett torn.

Dessa tog jag med hem


Jag har några kandidater till men de glömde jag att fota i affären! Den längst ner här, tycker jag mycket om. 

Vad tycker ni?

Vi får se, kikade även på vanliga Linnétapeter i mörkare nyans! 

Senare ikväll efter barnen somnat har jag hunnit med en hel del. Grundmålat endel av trapphuset samt fogat igen lite springor i panelen. Imorgon hoppas jag att hinna med att foga den lilla biten tak vi har nere i trapphuset! 

Aldrig kan jag hålla mig från renoveringen….

Nu hopp i säng och ladda för tidigt jobbpass, natti! 

Tryck gärna på GILLA om ni tycker om inlägget! 

Annons
Kommentera (3)

Kommentera

Se fler...