Rebecca Dufwall

Osötat bröd

Idag har jag hunnit baka lite bröd. Det var inte igår jag bakade kan jag säga. All denna renovering tar så mycket tid att bakning inte hinns med men idag fick all renovering vila.


När jag bakar försöker jag minska sockret eller ta bort det helt. Detta brödet har inget socker alls i sig och smakar riktigt bra. Enkelt att baka är ett plus! 

RECEPT

12 g jäst (¼ pkt)

2 dl mjölk, fingervarm

1 tsk salt

1 msk rapsolja

5–6 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Forma degen till en slät boll.

2. Tryck ut degen till en rund kaka i en form, ca 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper (utan att jäsa). Nagga degen med en gaffel och strö över lite mjöl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 250 grader. Kalljäsning: Täck formen med folié och ställ den i kylskåpet över natten. Ta fram den på morgonen före du sätter på ugnen och låt den stå i rumstemperatur tills ugnen är varm. Grädda enligt instruktionerna.

3. Sänk värmen till 225 grader och grädda brödet mitt i ugnen i 12–15 min. Lyft upp brödet i papperet och låt det svalna under en bakduk.


Hoppas det ska smaka! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.