Här hemma försöker vi äta lite mer hälsosamt som man inte blir sådär ”tung” i magen av.
Så idag blev det kesoplättar med äkta vaniljgrädde!
1-2 portioner
- 250 g keso
- 1 msk fiberhusk
- 2 st ägg
- Ca 25 g smör att steka i
Tillbehör
- Vispgrädde med äkta vaniljpulver (ej vaniljsocker)
- Frysta bär
(Glutenfritt & vegetariskt)
Gör såhär:
Blanda keso, fiberhusk och ägg i en bunke. Rör ihop och ta hjälp av en sked när du formar och platta sedan till den i stekpannan. (Små plättar)
Värm stekpannan och lägg sedan i smeten i små portioner. Stek på svag värme ca 5-10 min innan du vänder ich stek sedan andra sidan ca 2 min!
Medan du stekar kan du förbereda grädden och bären.
Smaklig spis!
Tips! Vill du, som jag, äta mejerifritt också, så gör bananpannkaka istället. :) En portion: Två ägg, en banan, vaniljpulver (ej vaniljsocker). Mixa, stek, ät med lite bär som topping. Du kan även ha i kakao om man vill ha chokladsmak på pannkakorna. :)