Rebecca Dufwall

Kesoplättar med äkta vaniljgrädde

Här hemma försöker vi äta lite mer hälsosamt som man inte blir sådär ”tung” i magen av. 

Så idag blev det kesoplättar med äkta vaniljgrädde!

  
Receptet kan ni läsa här ↴

1-2 portioner

  • 250 g keso
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 st ägg
  • Ca 25 g smör att steka i

Tillbehör

  • Vispgrädde med äkta vaniljpulver (ej vaniljsocker)
  • Frysta bär

(Glutenfritt & vegetariskt)

Gör såhär:

Blanda keso, fiberhusk och ägg i en bunke. Rör ihop och ta hjälp av en sked när du formar och platta sedan till den i stekpannan. (Små plättar)

Värm stekpannan och lägg sedan i smeten i små portioner. Stek på svag värme ca 5-10 min innan du vänder ich stek sedan andra sidan ca 2 min! 

Medan du stekar kan du förbereda grädden och bären. 

Smaklig spis! 


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Tips! Vill du, som jag, äta mejerifritt också, så gör bananpannkaka istället. :) En portion: Två ägg, en banan, vaniljpulver (ej vaniljsocker). Mixa, stek, ät med lite bär som topping. Du kan även ha i kakao om man vill ha chokladsmak på pannkakorna. :)