Rebecca Dufwall

här händer det grejer

Helt plötsligt är hela huset in renovering utan att det ens vart meningen, igen, ändå, trots mina nyårsmål…. Nu är det ju iofs. inte jag som gör jobbet och då känns det ändå okej.

Denna veckan har vi haft elektrikern, snickaren och plåtnissen här! Elektrikern vart här oh kollade över elen och om 1-2 veckor kommer han och fixar massa, ska bli så skönt att få ordning på allt. Sånt som man absolut inte kan fixa själv! Snickarn vart här häromdagen och kollade över en vägg som jag vill riva. Har ju länge pratat om att riva en vägg i vardagsrummet men det är helt omöjligt då vi inte hittar någon annan lösning att hänga tv:n på. Så någon vägg blev det inte riven där!

Huset vi bor i är väldigt gammalt, runt 1909 ungefär om man ska höfta lite. I gamla hus är det ofta dörrar in till varje rum då man förr i tiden stängde rummen för att behålla värmen i den rummet man befann sig i, konstigt men så var det faktiskt! Nu är det ju öppen planlösning som gäller och vi saknar verkligen en större yta så vi har bestämt oss för att öppna upp väggen mellan köket och matsalen. Eftersom vi tog bort bordet för ca 1 år sedan inne i köket känns det helt rätt. Tanken är att vi ska ha en köksö framöver men innan dess måste vi avsluta och färdigställa några projekt!

Såhär ser det ut idag, lite stökigt just nu men det är för att jag ville knäppa en snabb bild innan väggen föll!


Från matsalen


Från köket

Här harvi rivit ner panelen

Hoppas verkligen att det blir så bra som jag tänkt uppe i huvudet.

Sist men inte minst så har plåtnissen varit här och gjort vår skorsten så himla fin, äntligen slipper vi skämmas över vår fallfärdiga skorsten. Nu kan man säga att taket är helt komplett, känns fantastiskt!


Längtar så tills vi kan fortsätta måla huset! 

Glöm inte att trycka på GILLA om ni tycker om inlägget! Lämna gärna en kommentar också om ni vill

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.