Rebecca Dufwall

Att natta barnen! 

Nu har vi tagit tjuren i hornen. Det är dags att få tillbaka en dubbelsäng och få sova på mer än 30 cm. Nicole har efter förkylningar mm idag fått flytta tillbaka till spjälsängen och Nellie in till sin säng. Nellie har aldrig somnat utan att vi legat bredvid henne. 

Idag läste jag dagens pixi bok i Nellies säng tillsammans med Nellie och Nicole. När boken var slut (läst 2 gånger) flyttade jag Nicole till sin säng och sedan satte jag mig på en stol mitt emellan rummen för att det skulle vara rättvist. Nellie fattade vinken efter ca 10 min och koncentrerade sig på att slappna av ensam i sängen. Efter 30 min sov båda barnen i sina sängar, båda somnat själva! Så himla skönt, vilken lättnad. Nicole somnar knappt jämte oss utan måste ligga ensam och tvärtom med Nellie. Vi måste få henne att lita på oss och sig själv när det gäller nattningen! 

Vi måste ha strikta rutiner när det gäller nattningen för Nellies skull. Läsa bok, släcka lampan, prata lite sen sova! Likadant varje dag. Jag hoppas att det vi går in på nu ska hjälpa henne att bli säker på sig själv, vi ger 100% nu och vi ska hjälpa henne inte själpa! 

Om jag så ska sitta på den där stolen hela natten för att hon ska kunna sova så gör jag det! Allt för henne. 

Mamma älskar dig, min stora N ♡

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karoline

  Jag tycker er nya nattrutin verkar fungera, sen blir det ju så att efter hand barnen växer så ändras kvällsrutiner/nattrutiner, tror inte på att stressa fram utan mer gå på känsla, man känner ju sina egna barn bäst och deras behov. Sen är det så med syskon fast man har två tjejer så är de helt olika! Hoppas det funkar bra och att de sover hela natten i sina sängar så ni får ha dubbelsängen ifred. Lycka till!

 2. Sabina

  Har en liten fråga! Ni har inte kört samma nattrutin sedan hon var liten? Ett bra tips annars till andra föräldrar! Vi har alltid gjort samma till vår dotter hon är 2,5! Somnar alltid själv på sitt egna rum och gjort sen hon var typ 4mån! Vi kör samma rutin även när vi är bort hos folk! Kissa,Borsta tänder, ta på pyjamas, medicin (astma), läsa boken och sen hopp i säng med vällingen!

   1. Sabina

    Menade inte att alla måste göra samma rutiner som oss! Menade bara att det skapar trygghet med samma rutiner varje morgon/kväll och att man kan börja tidigt med dessa rutiner :) Håller helt med om vällingen efter tandborstningen :) Menade inte att vi på något sätt är perfekta! Var mera ett tips då många verkar ha svårt att få barnen att sova i egna sängar! Men man får självklart höra som man vill! Vissa tycker säkert vi är knäppa som lät en 4 månaders sova i eget rum :)