Att vara och bli mamma

Svar på frågor!

hade en liten frågestund härom dagen och jag fick ett par frågor jag tänkte svara på nu:)

Jag har bara ett barn och är väldigt nyfiken på hur Charlie reagerar på lillebror. Är han mycket avundsjuk på att du måste ägna mycket tid åt lillebror?
I början var det fruktansvärt, han var väldigt avundsjuk och blev ledsen när jag inte gav honom lika mycket uppmärksamhet. Melker var också besvärlig på det sättet att han aldrig var nöjd med att ligga ner någon annanstans än i famnen vilket gjorde mig rätt låst och kunde inte leka med Charlie så mycket som jag ville. Som tur var tog han ut det mer över oss än lillebror. Nu är det mycket bättre, ibland vill han tom visa upp lillebror och är lite stolt när vi kommer till dagis för att hämta honom. Man behöver nog några månader för att vänja hela familjen vid den nya omställningen.

Vilka är dina bästa/sämsta tips till en snart tvåbarns mamma? Hur gör du för att tillfredsställa båda barnen? hur funkar det att vara själv när Fredrik jobbar? 🙂
Jag skrev ett litet inlägg härom dagen med lite tips som du hittar HÄR🙂 sen är det nog lite individuellt med vad man har för typ av barn sedan tidigare. Charlie är ju väldigt aktiv och sitter sällan stilla med tex en bok längre än 10 minuter. Så att starta massa pyssel har inte varit ett alternativ för mig, då lämnar han bara mig med leran efter en stund. Annars är det toppen, amma vid köksbordet samtidigt som storasyster/bror pysslar, eller läs en bok under tiden, försök ge den stora lite tid samtidigt.  Jag ska vara ärlig och säga att jag gillar inte att vara själv när Fredrik jobbar, jag känner mig fortfarande otillräcklig för att tillfredsställa båda så mycket jag kan. Men jag har börjat förstå att jag aldrig kommer kunna göra det ändå, som mamma vill man alltid mer ju:) men du går en ljuvlig tid till mötes, att se sina barn tillsammans gör en helt varm och glad, vetskapen om att dom alltid kommer ha varandra och så mycket glädje dom kommer dela tillsammans, det är värt allt slit man gör:)


Charlies egna bil, vi hinner inte mer än parkera bilen hos mormor innan han skriker bil och springer till garaget, haha:)

Charlie är lämnad hos mormor, Melker ska till farfar och jag och Fredrik ska njuta av en kväll på spa:) som vi har längtat<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.