Att vara och bli mamma

Hur mycket inflytande ska barn få ha?

Mina barn är ju alldeles för små för att få bestämma saker som händer i familjen, i alla fall de saker som kan bestämmas. Med det så menar jag tex vad vi ska göra på semestern, vad vi ska äta till middag, när dom ska gå och lägga sig, vart vi ska bo m.m.

Ibland kan jag fundera på hur mycket inflytande barn ska få ha i vissa åldrar. Det är både svårt att komma ihåg hur vi hade det när vi var små samt att veta hur man kommer göra med sina egna barn. Hur gör ni med lite äldre barn? Tex om ni bestämt att äta på McDonalds men den ena vägrar och vill bara ha varmkorv åker ni hem och äter det då eller får det barnet så snällt bara följa med och vänta tills ni andra är klara? Jag tror att börjar man att ge med sig då lär sig barnen det riktigt fort och tar varje tillfälle att bestämma. När dom börjar strejka med att gå till dagis/skola för att dom känner sig lite sjuka ska man ändå skicka iväg dom och säga att dom får ringa om det håller i sig? Just i skolan var vi tvungna och gå om vi inte var riktigt dåliga, annars fick vi ringa och gå hem. Man lär sig fort att fejka som barn så där tror jag på att man ska skicka iväg dom, man lär ju sig att se på sitt barn om det är riktigt sjukt också och inte bara låtsats.


Det är svårt att veta hur man ska göra som förälder, tur att jag har två då kankse en blir som jag vill i alla fall😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. cissi

    tycker det är jättesvårt! Emma är ju i den åldern hon kan bestämma lite själv… Hon kan välja kläder på morgonen (och jag får lägga band på mig) och på fredagarna får hon välja middag om det inte hänt nån ”olycka” under veckan… (Hon prioriterar bort att kissa när hon leker)
    Sen får man ju lite välja sina strider 😉