Att vara och bli mamma

Att få två barn men känns som 100

Ett barn var rena rama kaoset.. Vi visste ingenting, tittade bara på Charlie när vi kom hem och frågade oss själva vad vi skulle göra med detta lilla knytet. Hur ofta skulle han ha mat? Hur mycket skulle han bajsa? Hur fick man ut gaserna i magen? Vilken kräm var bäst för eksem? Hur hög feber kunde han ha? Hela livet blev som ett enda stort frågetecken. På både gott och ont hade vi folk runt oss som kunde ge råd, men även mer eller mindre direktiv för hur vi skulle göra. När Melker kom var vi redo, vi visste att han inte är lika ömtålig som en glasvas, han överlever om man inte byter kläder varje gång det kommer en liten spyfläck eller lite dreggel. Men att det skulle kännas som att vi fick 100 extra osynliga barn med hem visste vi inte. Med ett barn blev vi ett bra team, två föräldrar till ett barn men nu är man nästan ensamstående med ett barn, bara för att vi får ta en var oftast. Jag beundrar alla ensamstående föräldrar där ute!! Jag har sagt till mig själv att inte bli den som ska dela ut massa goda råd till mina vänner som ska bli föräldrar för första gången, dom ska få fråga om dom vill ha det och då kommer jag gärna att ge dom.. Men det är kört.. Jag vill i alla fall ge mina tre bästa tips till er som ska få ert andra barn, tips jag hade önskat att vi fått:)

1. Förbered er på att det kommer bli några hemskt tunga månader, för med största sannolikhet blir det de. Man tror och hör att nr 2 ”bara åker med”, men det gör den absolut inte. Alla har olika syn på vad som är tufft och inte. Ställer ni er in på det värsta kan det bara bli positivt:)

2. Försök ha en alternativ sovplats. Fredrik har fått lägga sig på soffan och sova ibland när det vart skrikigt på natten. Med facit i hand så skulle vi bytt charlies säng till en 120 madrass, då kunde Fredrik sovit där med han istället och alla hade sovit bättre.

3. Boka något längre fram som man kan se fram emot. Vi skulle ha lagt en bokning på en restaurang någon månad eller två efter förlossning. Då hade vi haft ett datum i kalendern som vi kunnat räkna ner till, något för bara oss. Har man vänner eller familj som inte räds att ta hand om en nyfödd några timmar så utnyttja det, för eran skull. Barnet dör inte av att ni är borta lite(även om man tror det). Jag och Fredrik har bokat in oss på spakväll på kristihimmelfärd, jag räknar verkligen ner. Fasar dock för att visa mig i bikini, men det är ett annat kapitel.


Idag började jag med fitnessfighten(World of shape). Känner mig nöjd med första dagen och hoppas på en bra månad med fina resultat:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.