På Smällen!

Tips på mat när ni kommer hem från BB

Första tiden precis efter förlossningen kan vara tuff. Detta är något som den föräldraförberedande kursen på MVC inte brukar berätta och för mig kom det som en chock! Jag hade ju aldrig kunnat tro att jag inte skulle kunna gå eller stå upp i 4 VECKOR! Men så blev det för mig. Om jag hade fått göra om mina två sista veckor som jag gick hemma innan Lucas bestämde sig för att komma ut, då hade jag struntat i att putsa köksluckor, istället hade jag:

* Fyllt frysen och kylskåpet med mat
* Lagt massor av matlådor och fryst in

Jag som knappt kunde stå upp mer än 5 minuter vill helst ha sån mat som inte tog längre tid än så att laga. Till exempel portionerad köttfärssås som bara var att koka pasta till, soppor som bara var att värma, chili con carne att koka ris till. Nästa gång är det sån mat som frysen kommer fyllas med.

En av mina vänner, hennes pappa, fyllde sin dotters kylskåp med mat istället för att komma med en present till bebben. Det tyckte jag var en väldigt smart och omtänksam present! Jag hade behövt det. Men jag hade tur för min mormor och morfar kom med mat och lagade matlådor åt mig 🙂

20131031-171913.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jessy

    ja asså det var så mycket bättre med ett fullt kyl och frys än att behöva åka och storhandla! tror vi kommer ihåg de mycket mer än alla kläder man fick.. vi hade nästan tomt i kylen när vi åkte in också för att inget skulle bli dåligt.. någon hade gärna fått städa också, för de hann man ju inte riktigt.. hahaha!