På Smällen!

Nyttiga bananbollar istället för chokladbollar

Jag fortsätter att prova era recept och alternativ på gott fika! Den här veckan har jag provat Ninas tips om bananbollar som hennes son älskade när han var mindre.   

Recept

Bebis:

1 banan
2 dl havregryn
1 krm vaniljpulver
Vuxen:
2 bananer
4½ dl havregryn
2 msk starkt kaffe
1 krm vanilj
Förslag smaksättningar:
1 tsk kakao
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 krm timjan

Receptet är hämtat från Mejas mat där kan ni även läsa hur man gör om man vill tillaga dom i ugn

Jag gjorde vuxenreceptet med 1 tsk kakao. Det gick supersnabbt att fixa, perfekt mellanmål att ha med om man ska på utflykt. Undra om dom går att frysa… jag skulle provat det – typiskt! Det blev gott, men det smakade inte som chokladbollar, fast det trodde jag inte heller. Jag hade kunnat ha mer kakao i så hade det väl blev lite mer chokladsmak, men det var gott med banansmaken också. Jag kommer definitivt prova att ge detta till bebis när h*n börjar äta. Lucas tycker om banan och han gillar choklad, så han gillade dom också.

Jag har fortfarande obotligt craving för chokladbollar så jag är så himla glad att jag har lite alternativ till nyttiga RAW-bollar nu istället. Av alla recept som jag har testat hittills så tycker jag att Liselottes har varit bäst, kolla inlägget HÄRTips! Gör dubbelsats! Du kommer inte ångra dig 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara hohlfält

    Om man inte gillar banan eller som jag-älskar tryffel så kan man byta bananen mot 1dl keso och köra allt i mixer, rulla bollar och stoppa i frysen. Tryffel!

  2. Catarina

    Jag gör rawgoodbollar med nötter, torkad frukt, kokosolja och 86% mörk choklad, och kokos såklart. Tycker det blir godare med riktig choklad i äbnmed kakao