På Smällen!

Läsarfråga om klädstorlekar till barn

Förra veckan bloggade jag en del om det där med vinterkläder, skalkläder och vinteroverall. Jag fick en fråga då om hur jag resonerar kring klädstrolek. Jag köper ju nästan alltid kläder till Lucas på rean cirka 6 månader eller mer innan det är tänkt att han ska använda dom. Vinterkläder köper jag ALLTID på rean och dom har jag alltid köpt 1 år innan det är tänkt att han ska använda dom.

Läsarfrågan:Rea är perfekt. Det enda som är svårt är att veta storlek till nästa år, köpte förra året på rea och de är perfekta i år. Så hur resonerade du kring storleken? Har förstått det som att L har 74 i sina skalkläder så från 74 till 98 känns som ett stort hopp men overallen kanske är liten i storleken. Här tippar jag att sonen har 98 eller 104 på sin overall nästa år och han har 92 i overall i år. Kram

Svar: Ja, det känns alltid klurigt att veta om man har valt rätt storlek eller inte, men jag tycker det blir lättare och lättare ju äldre dom blir. Det första året växer dom ju så snabbt och byter storlek cirka 6 gånger eller mer!! Men efter 1 år är storlekarna halvårsvis och efter 2 så är dom årsvis.Jag vet inte om ni hänger med på vad jag menar, men kolla på bilden nedan så förstår ni:

storleksguide barn

Anledningen till att Lucas har storlek 74 på sina skalkläder är för att Polarn o. Pyrets storlekar är MYCKET större i storleken än dom flesta andra märken. Jag vet inget annat märke som avviker så mycket från den ”generella” storleksguiden”. Mitt råd är därför att välja att märke som ni känner till, som ert barn har andra kläder i så att ni har en fair chans att ”gissa” rätt storlek. Jag känner inte till Reima (som jag köpte nästa års overall), men jag köpte samtidigt en fleeceoverall i storlek 92 som Lucas ska ha nu. Om fleeceoverallen i storlek 92 hade varit på tok för stor eller på gränsen till för liten så hade jag bytt storlek på vinteroverallen i storlek 98. Det visade sig att storlek 92 satt ganska bra, lite stor men det är bara bra för då kan han växa lite i den, så därför gissar jag på att storlek 98 kommer funkar hela nästa vinter.

En annan grej att ha i åtanke: Det är bättre om overallen är lite för stoooor än om den är för liten! En overall går inte att göra större, den är inte så förlåtande som tvådelat är. Köp därför hellre för stor än för liten!!

Här är Lucas i sin fleecoverall från Reima:

20150121-222339-80619926.jpg

Svårt att få en bild på honom framifrån just denna gången haha 😛

Jag fyndade även en overall på Lindex i storlek 92 som kändes lite varmare en skalkläderna. Skulle storlek 98 vara lite stort till vinter så kan han ha denna overallen ett tag 🙂 Ni får se bild på den overallen när Lucas är frisk och vi är ute nästa gång 🙂

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. HND Assignments

  Get Management Case Research and Analysis Assignment Help with HND Assignment Help at an affordable price and quality delivery on time. Get a 20% DISCOUNT in Academic Help.

 2. Anette

  Min kille på 3½ har fortfarande 92/98 i storlek så jag tycker det är jättesvårt att gå efter färdiga tabeller/guider. Vår räddning för att inte spendera en förmögenhet på ytterkläder är att köpa det mesta begagnat när säsongen startar.

 3. A

  A har vanligtvis 86/92. 92 i byxor men 86 passar i tröjor. Men hennes didrikssons overall är i 80 för de större storlekarna var alldelles för stora.

  Men nu i efterhand ångrar att jag inte köpte en större storlek så hon kan ha den nästa vinter. De växer ju så fort så jag tycker du tänker rätt i ditt val av storlekar.

 4. Amanda

  Jag förstår hur du tänker, men det är verkligen inte så att Pop är så mycket större än andra kläder. Ytterkläder generellt är stora i storlekar. Min son är 86cm och har storlek 92 i Pops skalkläder och i vinteroverallen från 8848 har vi 90 och den är jättestor! Vi köpte en Reimaoverall till nästa år i storlek 98 och jämför man med årets overall tror jag att den kommer passa. Vi kliver alltså upp en storlek till nästa år. Fyra storlekar låter verkligen mycket!