På Smällen!

Ströbrödspanerad fisk med spenatsås

Jag fick en fråga från Chanette om receptet på fisken vi åt igår. Och självklart ska du få det 🙂 Det är superenkelt att göra och så himla gott! En av mina favoriträtter när jag var liten!

20130630-134852.jpg

Receptet är för 4 personer

Fisk

Vi köpte färsk rödspätta igår, men man kan ju ha torsk eller nån annan fisk som också är god att panera 🙂

500 gram fisk
2 ägg
Ströbröd
Mjöl
Salt & vitpeppar

Vispa två ägg i en bunke. Häll upp mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vänd fisken först i mjölet och sen i ägget och tillsist i ströbrödet. Genom att vända fisken först i mjölet innan den vänds i ägget och i ströbrödet så blir paneringen hårdare och ramlar inte bort lika lätt när man steker. Och panering är ju så mumisgt! Sen är det bara att steka fisken lite på varje sida tills den fått färg. Använd mycket smör i stekpannan. Det ger godare smak och paneringen får en gyllenbrun färg 🙂 Krydda med salt och vitpeppar

Godaste spenatsåsen!

375 gram fryst hackad spenat
50 gram smör
5 msk mjöl
2,5 dl mjölk (fetthalt 3%)
1 näve socker
Salt & vitpeppar

Smält smöret i en kastrull. Sänk värmen till hälften ungefär och vispa i mjölet med en visp. Rör sedan ner mjölken och vispa hela tiden. Konsistensen ska nu vara lite lösare än gröt. Rör nu ner den frysta spenaten, sockret och krydda med salt och peppar. Låt såsen koka upp sen är den färdig att servera. Vill man ha en lösare sås är det bara att blanda i mera mjölk.

Servera med kokt potatis och citron. Smaklig måltid!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.