På Smällen!

Tråkig dag var inte alls en tråkig dag!

Igår eftermiddag snöade det här i Göteborg! Det ser ut som att det är natt på bilden, men klockan är faktiskt inte mer än fem! Åhh vad jag längtar tills det blir ljusare ute nu! Igår var en sån där dag som kändes lite tung och jobbig. Jag och Lucas hade inget planerat och jag kom inte på nåt kul att göra heller… Jag kände mig som en tråkig mamma och försökte verkligen verkligen tänka ut nåt kul att göra. Jag bloggar inte längre under dagen, om jag är med Lucas. Han sover inte middag längre och jag känner mig som sämsta mamman om jag försöker multitaska, så därför tidsinställer jag några inlägg varje kväll som ni kan läsa under dagen. På dagen fokuserar jag på honom och på kvällen typ efter 17-19 nån gång så sätter jag mig framför datorn och skriver på dagens inlägg. Den tiden brukar Lucas vara trött och vilja sitta en stund med ipaden eller så leker Jair en stund med honom innan sovdags. Och när Lucas och Jair har lagt sig så sätter jag mig framför bloggen igen och skriver morgondagens inlägg. Låter kanske tråkigt, men det är det inte. Det är underbart att få den här stunden med bloggen varje kväll och att få ägna hela dagen till Lucas!  

Hur som helst, för att komma tillbaka till gårdagen, så var det en sån där tråkig dag. Men vi gjorde ändå lite kul saker hemma. Vi satte på barnmusik på Spotify för att ha nåt ljud på i bakgrunden (jag försöker undvika TVn), lekte med Play Doh, lekte med plus-plus och sen spelade vi Memory. Lucas fick ett Memory från min mamma i julklapp. Han har inte fattat riktigt hur man spelar än, men det märks att det inte är långt kvar tills han förstår. Vi övar för fullt här hemma! När vi hade spelat färdigt med Memory så tog jag upp min telefon för att kolla min mail, då sa Lucas ”inte fonen”. (Det var faktiskt första gången han sa så!) Så fonen åkte snabbt bort igen och vi fortsatte med nästa aktivitet som var nytta med nöje, nämligen LAGA MAT. Jag gillar verkligen inte att laga mat, men jag ska erkänna att det faktiskt var roligare när Lucas var med 🙂 Jag vill inte att Lucas ska tycka att det är tråkigt att laga mat och baka när han blir stor, så även om jag inte gillar att laga mat så kommer jag försöka göra det roligt tillsammans så att han får känna matlagningsglädje. Vi gjorde en stor fruktsallad också och Lucas smakade lite på en halv vindruva men spottade snabbt ut den.

Efter matlagningen gick vi till Coop och hämtade mitt jättepaket från H&M. Paketet som är fullt med saker till badrummet och massor av kläder till Lucas. Lucas var överlycklig över alla sina kläder och fick prova dom. För varje plagg så sprang han och kollade sig i spegeln! Haha! Badrumsgrejerna ser jättefina ut, men jag väntar med att packa upp det tills jag har sett hur badrumsmattan ser ut. Den var dyrast och svårast att hitta så om den inte blir bra så blir det jobbigt 😛

Detta var ungefär så vår dag såg ut igår. Jag kände mig som en tråkig mamma, men nu när jag har summerat allt vi gjorde så känner jag mig inte alls som en tråkig mamma längre! Det var ju en kul dag för Lucas. Han var glad exakt hela dagen och han fick lite av alla möjliga äventyr! Han fick leka med mamma, spela memory, laga mat, handla och köra kundvagn, hämta paket, frisk luft och vara ute i snön!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.