Amerikansk chokladfudge brukar vara en favorit hos oss, har blivit ett återkommande inslag bland julgodiset i flera år nu. Ganska lätt att göra också 🙂
Till chokladfudgen behöver man
2,5 dl pecannötter eller valnötter, går även bra att blanda eller välja nötter efter egen smak
1 msk smör
1 nypa salt
1 burk kondenserad mjölk (ca.400g)
200g ljus choklad
300g fin mörkchoklad
1,5 tsk vaniljsocker
Grovhacka nötterna, rosta sedan nötterna försiktigt i stekpanna.
Häll över de varma nötterna i en bunke tillsammans med smöret och saltet, rör runt så de blir blandat.
Hacka chokladen och smält den sedan tillsammans med kondenserade mjölken.
Blanda ihop nötterna och chokladen, tillsätt vaniljsockret.
Ta fram en form ca 20*15cm, klä med bakplåtspapper och häll över chokladsmeten.
Låt svalna så att chokladen stelnar, skär sedan upp i centimeterstora bitar.
Barnen hjälper gärna till med chokladfudgen.
Om ni smälter chokladen över vattenbad, tänk på att det absolut inte får komma någon droppe vatten i chokladen. Jag föredrar att smälta chokladen i mikrovågsugn, så mycket lättare och snabbare. Men tänk på max 20-30 sekunder åt gången för annars bränns chokladen.
Ni hittar fler recept och andra inlägg på ya bloggen www.womsa.se/nettan
Senaste kommentarer