I söndags så var barnen fikasugna, det var inte svårt att övertyga mig om att vi skulle fixa något gott till kvällen.
Hampus fick ansvara för fikat, såklart blev det hans favorit då nämligen smulpaj.
Frysta hallon och blåbär som vi hällde i en pajform med lite potatismjöl över så det inte blir så rinnigt. Sen lite strösocker så det blir lite sött och gott.
Smuldegen gör vi på ett jätteenkelt sätt här hemma, så Hampus fixade den själv.
Ca.100 gram smör som smälts i en större kastrull.
Ta bort kastrullen från plattan när smöret smält, tillsätt då lika delar mjöl och havregryn. Brukar bli ca.2 dl av varje. Även drygt 1 msk sirap.
Vi brukar använda en stor gaffel att röra runt med, när konsistens känns bra så hälls Smuldegen över bären och sen in i ugnen på ca.220g i 20-25 minuter.
Fika på 5 minuter! Om man bortser från gräddningen i ugnen såklart 😉
Funkar utmärkt att göra dubbel mängd smuldeg och frysa in hälften till nästa gång ni blir fikasugna.
Servera med mycket vaniljsås!
Vi passade på att duka upp vid nya soffbordet, som en liten invigning 😉
Vi ses imorgon! Jag kommer t ca 9. Hinner nog inte ses efter tyvärr… Vi åker t Dalarna Imorg EM. Måste hem å packa. Gick hemifrån 7,45 imorse och kom hem kl 20 efter föräldrar Möte så är helt slut…… Men gärna en annan dag! Kramar