En perfekt chokladkola toppad med After eight, det blev en riktig fullträff måste jag säga. Brukar varje år göra en vanlig chokladkola men i år blev det med en twist efter att ha kikat runt på olika recept och blivit inspirerad.
Ingredienser
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
3 msk kakao
En liten kartong After eight
Blanda samman alla ingredienser utom Aftee eighten i en vid och tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp under omrörning, sänk sedan värmen något och fortsätt rör runt så det inte bränner eller kokar över.
Många går efter kulprovet när kolan kokat färdigt, själv går jag alltid efter temperaturen. Ca.122-125 grader beroende på hur hård man vill ha kolan, jag låter den oftast koka till 124 grader.
Häll ut kolan i en rektangulär form som är klädd i bakplåtspapper, storlek beroende på hur tjock kola du vill ha. Jag hade ca.15*20 cm.
Lägg sedan ut After eight på den varma kolan så chokladen smälter lite.
Låt stå svalt några timmar innan du skär rektangulära bitar med en vass kniv. Lättast att förvara kolorna är om du slår in varje kola i cellofan eller smörpapper.
Vill ni skippa After eight eller kommer på något annat att toppa kolan med så funkar det utmärkt med grundreceptet ovan.
Senaste kommentarer