Det här brukar vara en favorit hos oss, har blivit ett återkommande inslag bland julgodiset i flera år nu. Ganska lätt att göra också 🙂
Till chokladfudgen behöver man
2,5 dl pecannötter eller valnötter, går även bra att blanda eller välja nötter efter egen smak
1 msk smör
1 nypa salt
1 burk kondenserad mjölk (ca.400g)
200g ljus choklad
300g fin mörkchoklad
1,5 tsk vaniljsocker
Börja med att grovhacka nötterna, rosta sedan nötterna i stekpanna.
Blanda nötterna när de är varma i en bunke tillsammans med smöret och saltet.
Hacka chokladen och smält den tillsammans med kondenserade mjölken.
Blanda sedan i nötterna i chokladen och tillsätt vaniljsockret.
Häll sedan över allt i en form, ca 15*15cm och platta till så det blir någorlunda jämnt ovanpå.
Låt svalna så att chokladen stelnar. Skär sedan upp i centimeterstora bitar.
Jag fick hjälp av sonen med chokladfudgen idag, han både hjälpte till att hacka nötterna och blanda ihop allt. Smälta chokladen tog jag hand om.
Senaste kommentarer