Nettan

Restaurangtips!

 

Förra veckan var jag och min mamma på restaurangen Bonbon och åt middag, så otroligt nöjd! Frågade Magnus om han hade bra tips, tänkte att han som jobbar i branschen har bättre koll än mig 😉 Fick då tipset om den här otroligt bra och lite annorlunda restaurangen!

Lite läskigt var det, jag äter inte både det ena och det andra… Framförallt inte inälvsmat och ost, kikar alltid på menyn innan jag bokar en restaurang men det speciella med Bonbon är att de inte har någon meny. Här kommer servitriserna fram med en bricka med en rätt åt gången, de presenterar rätten och så får man välja om man vill ha den eller inte. Otroligt roligt och annorlunda koncept, jag gillade det verkligen! Fick prova flera goda rätter som jag aldrig testat om jag läst de i menyn, men när jag fick de presenterade framför mig, kände dofterna och såg upplägget så gick det inte att säga nej 🙂

Rätterna är små, som tapas men mer svenska smaker och råvaror. Så man kan äta många rätter, vilket gör att man inte behöver få beslutsångest 😉 Vi åt 5 rätter var, plus att vi då blev bjudna på charkuterier innan rätterna började komma in och avslutade med tryffel. Vi hade tyvärr lite tidspress, men hade vi kunnat sitta där lägre så hade vi nog fått i oss ett par rätter till. Hade Magnus varit med så hade han säkert gått igenom hela menyn 😉 Har för mig att de brukade presentera mellan 15-20 rätter per kväll, sen är det alltså helt valfritt att tacka Ja eller Nej till det som kommer in.

 

image

 

Startade med champagne och en charkuteribricka, otroligt god tryffelsalami bland annat.

Fotade sedan några rätter, de som jag inte annars skulle ha beställt in och inte visste att jag tyckte om.

image

 

Min första rätt blev Pelle Janzon, aldrig testat innan och här är just en sån rätt som jag aldrig hade beställt om jag bara läst om den i menyn. Otroligt god rätt, kommer absolut att testa det igen om det finns på menyn under något annat restaurangbesök.

image

 

Tonfisk som var otroligt god och perfekt tillagad, till den syltad rödlök och någon ärtpuré med örter i om jag inte minns helt fel.

image

Det riktiga provet, oxkind, otroligt gott! Min amma tackade nej till denna rätt och valde istället oxmärg, men hon insåg sedan att hon var nog lite väl vågad på den 😉

image

Avslutade middagen med en varsin espresso och blev bjudna på en alldeles perfekt tryffel, riktigt mätta och belåtna gick vi från restaurangen och fortsatte kvällen på China teatern och såg Flashdance.

Kan varmt rekommendera denna restaurang om ni bor eller besöker Stockholm! Men boka bord i tid, jag trodde att det skulle vara lugnt då vi skulle ut och äta en torsdag, men så fel jag hade. Riktig tur att jag lyckades få plats när jag bokade 2 dagar innan, men det var de sista.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.