Nettan

Callisto

Lite mera bilder 🙂

 

Här bodde vi förra veckan då vi besökte Blue Village Callisto utanför Ayia Napa på Cypern. Vi bodde i en 2-rums lägenhet med uteplats, verkligen gott om plats! Skönt att vi hade gott om plats i lägenheten då vi fick spendera en del tid där mot slutet av veckan då Hampus fick hudinflammationen i ansiktet och Jennifer blev prickig och vi misstänkte vattkoppor. Hade vi bott i ett litet hotellrum så hade det nog kunnat bli lite jobbigt 😉 DSC03111 DSC03114 DSC03115

 

Jag gillar den här typen av hotell som har många låga byggnader, mycket mysigare än stora höghus. Mysig trädgård som man fick gå igenom för att komma till de olika hotellbyggnaderna, så här gick vi varje dag när vi skulle till poolen, stranden eller huvudbyggnaden med reception och restaurang.

 

DSC03169DSC03166 DSC03156 DSC03151 DSC03148 DSC03168

Läget på hotellet var super!

Nedanför poolen var det gräsmattor med solstolar och precis nedanför de så låg Callisto stranden. Precis det gillar jag när man kan placera sig vid en solstol, sedan under dagen kan man variera mellan att bada i poolen och i havet. Callisto stranden tycker vi var jätte härlig, men då har vi senaste åren bott på hotell med stenstrand. Sen hade vi 2 minuter att gå till Sandy Bay som var en mysig vik med härlig sandstrand och väldigt långgrunt. Här badade jag och Jennifer och hade det jätte mysigt en dag när Magnus och Hampus tyvärr fick tillbringa dagen på rummet. Gick man sedan ytterligare någon minut bort så kom man fram till Nissi beach som är den populäraste stranden i Ayia Napa, den sidan av stranden som ligger mot hotellet vi bodde på är den lugnare delen. Men då det hade blåst en hel del så var det mycket skit som kommit upp på stranden så vi skippade att bada där och valde istället Sandy Bay som vi tyckte vara mycket mysigare.

Jobbar som resesäljare och vet att många tänker att ex Ayia Napa kan man inte åka till med barn för där är det bara party, men så är det ju verkligen inte. Även likadant med ex. Sunny Beach, där har jag varit med barnen mitt i högsäsong. Var en otrolig blandning av barnfamiljer, ungdomar och pensionärer. Självklart är det party där, men reser man med barn så behöver man ju inte välja ett hotell mitt i centrum. Det hotellet vi bodde på är ett fritidsresors populäraste familjehotellen i medelhavet, och bara en liten bit därifrån precis intill Sandy Bay ligger Vings familjehotell Sunwing Sandy Bay som vunnit priser som bästa familjehotell av alla arrangörer och alla destinationer. Det är ganska så lugnt just där hotellen ligger och utanför så har man huvudgatan med butiker och restauranger, följer man sen huvudgatan ca.2 km så kommer man in till centrum. Kan ta mer om det sen 🙂 DSC03108

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda Mattsson

    Vilka härliga bilder… ska åka dit i oktober. Ville bara fråga hur läkarservicen var på hotellet. Hur var maten på hotellet?

    Ha et bra,

    Linda

    1. nettan

      Hej 🙂
      Nu när vi var så kom det en läkare till lobbyn varje dag kl.10
      Då vår dotter plötsligt fick prickar över hela kroppen så var det kväl. Pratade med guiderna och 15 minuter senare så kom läkaren till vårat rum!
      Se bara till att ha försäkringskort med er så funkar det jätte bra 🙂
      Vi har reseförsäkring utan självrisk så då drar jag mig inte från att gå till läkaren om det är något, för blir man sjuk så krävs ju läkarbesök och intyg om man ska få tillbaka några pengar.
      Men hoppas att ni slipper träffa läkaren på Callisto när ni åker!

      Vi hade All inclusive och är ganska så kräsna, vi tycker de va väldigt bra dagtid med frukost, snacks, glass och dricka vid poolen. Lunch antingen i restaurangen eller poolbaren.
      Middagen va helt okej, inte jätte mycket att välja på vilket gjorde att det höll rätt bra kvalitet på det som fanns. Däremot så var tyvärr ljudnivån i restaurangen väldigt hög. Men generellt sätt så var vi nöjda, vi gick iväg 2 kvällar på andra restauranger för lite variation.