Veckans Linas matkasse kändes riktigt rolig, och vi började med Vietnamesisk nudelsallad och kyckling. Ett rätt som jag absolut kommer att göra flera gånger! Dessutom kul att det var en rätt som vi inte behövde ändra om i receptet då det redan var en mjölkfri.
Nudelsalladen:
Koka risnudlar enligt förpackningen, gör ingenting om ni förbereder nudlarna innan och låter de svalna.
Risnudlarna blandas sedan med strimlade morötter, gurka och rödlök. Vi tyckte dock att det blev lite mycket nudlar och kommer nog ha mera grönsaker i nästa gång. Men det är ju en smaksak 🙂 Därav skrev jag ingen mängd nu, utan känn efter själva om ni vill ha mer nudlar eller fokus på grönsaker. Har för mig vi hade 2 morötter, 1/3 gurka och 1/2 rödlök.
Nudelsalladen blandades med en lime och sojadressing.
Dressingen bestod av 2 lime som man både använde skalet finrivet och pressade ur saften, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk socker, 3 msk japansk soja, 2 msk vitvinsvinäger, 4 msk vatten och 1/2 finhackad röd chili. Jag tog hela chilin men skippade fröna så det inte skulle bli för starkt.
Använd enklast de tvådelade kycklingfiléerna, vänd i ströbröd, salt och peppar. Mitt tips är att krydda med lite chili också, dessutom byta vanligt ströbröd mot panko som är en asiatisk variant på ströbröd.
Serveras med japanska soja till och färsk lime som man pressar över kycklingen.
En väldigt god och fräsch middag, som sagt en rätt som vi kommer att göra igen.
Vart en mörk bild dock.
Senaste kommentarer