Nettan

Nu åkte granen ut!

Började lukta illa om vattnet i julgransfoten så idag fick granen åka ut! Bort med alla kulor, belysning m.m. Och de fick man allt göra själv, barnen var helt ointresserade av att hjälpa till, passar tydligen bara att hjälpa till när granen ska kläs….. 😉

Klippte ned den sen så vi lättare får ut den uran att barra ned precis allt, men då började Hampus bli bekymrad. Sen när granen var nedklippt och ute på balkongen så bröt Hampus ihop och blev jätte ledsen 🙁

 

Nu har vi gått om plats igen och båda öppningarna till köket kan vi använda 🙂

 

IMAG0783

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofi

    Jag har också en nackskada och min kropp klarar inte den påfrestning en graviditet innebär så jag ska adoptera istället

  2. nettan

    Jag har inte kunnat jobba mer än ca.25%, senaste året sjukrivning på 75%. Arbete med oregelbundna tider så oftast blir det träning när barnen är på förskola/skola. Och försöker hinna med att vila så jag orkar hela dagarna, men ibland så får maken ta ut VAB för att jag ej orkar med, men även han jobbar skift ed övervägande kvällar så hade han arbetat dagtid hade det kanske sett annorlunda ut med behovet av VAB.
    Man får anpassa aktiviteter när barnen är hemma efter dagsformen, men för det mesta funkar det. Och som jag skrev innan så ser vi till att försöka få hjälp lite då och då, ibland behöver man få vila upp sig ordentligt. Man måste komma ihåg att även prioritera sig själv utan att få dåligt samvete för det.

  3. Camilla

    Tusen tack för svar:) Mkt bra o kloka råd:) Jag har enbart värk o bekymmer med nacken men har även smärtfria perioder vilket jag är otroligt tacksam för:) Men som du säger minsta slarv eller överansträngning så blir nacken illa!!! Vill inte att skadan ska hindra mig från att skaffa ett barn till:) Hur fungerar ditt liv idag med två barn, jobb, träna etc, så viktigt att även hinna vilan nacken för mig iaf:) Det är en jättefin blogg du har:) Med vänlig hälsning, Camilla

  4. Camilla

    Hej hej! Hamnade på fin blogg av en slump:) Det är en trevlig blogg du har o rolig att läsa:) Har ju förstått att du har en nackskada men fått två fina barn:) Har själv en nackskada sedan trafikolycka för 2,5 år sedan o en älskad son som fyller 7 ! Nu vill vi ju hemskt gärna skaffa ett barn men vet ej om jag vågar pga skadan, måste sluta med min medicin etc o bärande ab bebis osv:) Tänkte om du hade lite råd o tips:) För övrigt jobbar jag som socialsekreterare o klarar 100 då arbete är omväxlande, träning i den mån jag kan oga nacken, resa, sonens sportsktiviteter, huset, intedning, vänner:) Men som sagt hur klarar man graviditet o vägrn dit utan medicin:) Hoppas du vill svara:) Med vänlig hälsning, Camilla

    1. nettan

      Trevistället t att du hittat hit 🙂 Det stämmer att jag en whiplash skada, haft det sen 2003 så båda barnen har kommit efter. När dottern kom hade jag bara haft skadan 1,5år och hade då inte mycket problem då värken enbart satt i nacken och kroppen var fortfarande i bra form.
      Sonen är född 2008, då va min kropp i mycket värre skick. Var först 2009 som jag hittade rätt träning för mig och kunde sakta komma igång, så hela ryggen, axlar, armar och nacke var jag svag i och hade jätte ont över hela det området.
      Hormonerna under graviditeten fick min värk att minska något, vet att flera upplever det.
      Man får hitta andra sätt att lindra värk innan och under graviditeten (om medicinen ej är bra redan då man försöker bli gravid) som mycket ex. Voltaren gel, vetekudde, massage m.m.
      Men istället fick jag jätte problem med foglossning, vilket läkaren sa hade inget att göra med nacken. Min man var hemma 2 dagar i veckan med VAB men anledningen barnets vårdare sjuk.
      När sonen sen var född så var jag hemma och min man hemma runt 25% lite mer precis i början. Varierade mellan FP och VAB. Inte optimalt ekonomiskt men nödvändigt och det var ju härligt att vi båda var hemma så mycket tillsammans.
      Jag valde barnvagn efter smidighet och vikt, skötbord i rätt höjd, spjälsäng med höj och sänkbar sida för att slippa böja sig så mycket m.m. Tror vi bytte babysitter 2 gånger till sonen var nöjd, den var viktig då jag ex inte fixa att stå med bebis på ena axeln när jag laga mat som så många andra gör.
      Slutade helamma efter någon vecka och slutade helt efter ca.2 månader, för just amma var väldigt påfrestande för nacken… Men flaskan funka utmärkt och då kunde maken hjälpa till mera eller någon annan.
      Viktigt är nog att i tid tacka ja till hjälp och/eller fråga om hjälp så man hinner ta hand om sig själv också. För med whiplash så går det inte att fuska. Jag va lite lat när det gäller gymmet nu under julen, och det märks på bara 1,5 vecka…