Fortsätter med att testa mig fram när det gäller mjölkfritt julgodis 🙂
Idag blev det knäck och chokladkola, gick efter vanligt recept med lika delar sirap, socker och grädde men bytte vanliga grädden mot soyagrädde för matlagning. I kolan var det så klart ett par matskedar kakao i också och en liten klick mjölkfritt margarin i dom båda.
Står olika temperaturer i alla recept, och det där med kulprovet tycker jag bara blir galet utan kör enbart med termometern. Körde på 122 grader som det stod i Mannerströms recept, övriga recept jag hitta visa bara 120.
Testade en knäck precis, jag tycker inte så mycket om det men gör det till resten av familjen varje år. Tycker den fick bra konsistens och var inte klibbig som de blir ibland. Inte lika söt som jag tycker de brukar var, och därför jag inte riktigt gillar knäck. Så det var ju bara positivt!
Kolan har inte riktigt stelnat, den brukar alltid bli klibbig ovanpå så jag minskade mängden smör rejält. Stod 100g i receptet men jag tog 1 msk och de tror jag blev jätte bra 🙂
Senaste kommentarer