Igår startade vi igång med julbaket, äntligen! 🙂
Jag tycker det är jätte roligt att baka, speciellt julgodis och gör väldigt många olika sorter varje år. Men jag äter ytterst lite själv, smakar när de är nybakat men sen blir det oftast inte så mycket mer…. Lite konstigt kanske, för de är ju väldigt gott. Men har sista året/åren blivit väldigt känslig för allt sött, lite trist 🙁 Men kanske nyttigt 😉
Igår blev det typ Rocky road, i småformar så vi hade marshmallows och cashewnötter i de ena, och marshmallows, cashewnötter och pistagenötter i de andra. Toppade med mörk choklad och lite strössel.
Sen blev det en sorts ischoklad som jag tänkt göra i ett par års tid, men då jag fick anpassa receptet efter vad vi hade hemma och var mjölkfritt så blev det mer likt tryffel. Gjord på riktigt fin mörk choklad och mjölkfritt margarin (istället för cocosfett eller smör som det stod i receptet) toppade med rostade pinjekärnor.
Det låter gott!!