Nathalie Vedin

Igångsättning

Idag går vi in i v26 och magen växer med full fart! I tisdags var jag och Fabian på förlossningen för att prata och förbereda lite inför vad som komma skall. Ni som känner mig och följer mig vet att jag fick kraftiga förlossningsskador då jag var tvungen att få ut Silje väldigt fort på slutet av förra förlossningen.

Denna gången växer magen i samma tempo som med Silje, vilket får mina barnmorskor och förlossningsläkare att misstänka ännu ett stort barn. Vilket gör oss alla nervösa, såklart!

Men som sagt, i tisdags så var vi på förlossningen för att prata igenom förlossningen med Silje och sen planera lite inför den kommande förlossningen. Eftersom dom tror jag kommer klara av att föda vaginalt igen, då jag egentligen inte hade något problem med själva födandet utan Silje fastnade högt upp pga hennes storlek. Men med lite hjälp så kom hon ju ner och det innebär att kanalen är plöjd och borde gå bra att föda iallafall ett lika stort barn igen. Men vi ska ju såklart undvika en 5 kilo + ?

Men eftersom jag bedöms kunna föda vaginalt igen och eftersom jag själv vill föda vaginalt så var det inte ens prat om snitt. Men, har inte bebisen kommit av sig själv så blir det igångsättning kring v37-38, allt beroende på hur mogen kroppen är vid den tidpunkten. Vilket känns såklart skönt. Känns som en trygghet att veta att jag inte kommer få gå hela tiden och riskera att även detta barn ska bli lika stort. Så även om bebisen är beräknad 22 januari, verkar det som att den kommer under dom 2 första veckorna i januari ? Nu längtar jag massor efter bebisen och min revansch ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.