Nathalie Vedin

Oförskämt

Jag är nu gravid i v23, på torsdag går jag in i v24. Jag fick ju som sagt kraftiga förlossningsskador sist, vilket såklart ska undvikas denna gång så dom har mer koll under graviditeten. Vi vet ju varför skadorna uppkom och hur vi ska göra för att undvika samma sak igen. Såklart finns ju risken att jag spricker ändå, precis som för alla andra. Aldrig helt riskfritt!

Jag har hört lite blandade kommentarer om att jag valt att föda vaginalt igen. Men varför? Varför anser folk att dom har rätten att ens kommentera mitt val? Jag har valt det som känns bäst för mig och mitt barn, jag har pratat med kunniga kring detta och det bör inte vara ett problem.

Vissa tycker det är modigt av mig att våga föda vaginalt igen, vilket det kanske är. Jag vet inte! Jag känner mig inte särskilt modig. Men har även fått höra att jag inte tänkt igenom det, att jag verkligen borde välja snitt. ”23 år och läcka urin, inte jättehäftigt”. Tror ingen oavsett ålder tycker det är häftigt att läcka urin eller avföring. Även om jag kanske slipper dom besvären om jag snittar mig så är ju inte ett snitt riskfritt heller.

Jag känner mig bara besviken. Så oförskämt av folk att kommentera min förlossningsskada och mitt val av att föda barn. Har man inget bra och peppande att säga – låt bli. Ni tror inte jag är nog rädd som det är? Jag vet riskerna, jag vill föda vaginalt ändå. Innebär ju inte att jag är orädd. Jag vet ju som sagt om riskerna och så kul var det inte att opereras när allt jag ville var att loggan och mysa med barnet jag nyss kämpat för att få ut.

Så till er som läser detta – tänk er för vad ni säger!

 

Bild på det lilla jag hann se och hålla mitt barn innan jag rullades ner på operation och var borta i timmar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.