Moa

Sluta med blöjan!

Vi hade tänkt få Sally att sluta med blöja nu. Hon har verkat så intresserad av pottan, vara utan blöja och ha trosor så att prova ifall hon är redo känns som en bra idé! Sally blir 17 månader i slutet på mars, så hon är ju inte så gammal och jag är helt okej med ifall det inte går vägen, vi kan prova igen senare då.

Hur som helst, så frågade jag ju er på min instagram om tips när man vill plocka bort blöjan. Det strömmade in tips! Flera av er rekommenderade boken Potträning på 3 dagar, ni hittar den HÄR.

Vi tänker satsa på att plocka bort blöjan helt dagtid (utom vid vilan), just nu är vi ju hemma i karantän pga magsjuka så det passar perfekt. Ytterligare ett tips jag fick var att inte ha några kläder alls på underkroppen. Trosor och byxor kan tydligen leda till förvirring, att barnet tror att det är blöja och kissar lättare på sig.

Det stämmer nog rätt bra för Sally sprang runt naken hela dagen igår och som det verkade höll hon sig från att kissa när hon var naken. Dock vägrade hon att kissa på pottan ändå så det blev några olyckor men inte så många. Kändes verkligen som att hon inte ville kissa när hon var naken.

Att sätta barnet på pottan efter varje vila och måltid fick jag också tips om så det har vi kört med igår och idag. Sally vill helst gå ifrån pottan rätt snabbt så jag försöker göra det roligt att sitta där, sjunga sånger, läsa, etc.

Andra tips jag fick var att kissa själv samtidigt, ha vattenkranen på eller göra kissljud haha!

Jag minns när Esther skulle bli blöjfri och då körde vi med en Pottkalender, där fick hon sätta klistermärken för varje kiss och bajs. Dock känns Sally lite liten för den ännu. Vi benämnde även vad som hände varje gång, tex om hon kissade på sig sa vi ”nu kissar du, kissa gör man på pottan” och lyfte henne till den. Bara för att hon skulle koppla ihop vad som skedde. Det fungerade på Esther så hoppas det fungerar på Sally med.

Det var dem tipsen jag hade att dela med mig av! Hoppas att det fungerar för både oss och för er som var nyfikna på alla tips. Kommentera gärna om ni har något annat dubderknep när ens barn ska sluta med blöja. KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.