Jag har fått en verkligen favvo-matlåda jag gör. Vanligtvis har jag kört med champinjoner, men denna höst har det blivit trattkantareller i stället. Jag har köpt dem… kanske inte samma tjusning, men svenska trattisar har de ju kastat efter en på ICA. Är i princip uppväxt med att plocka mina egna kantareller, men då hade man ju sina ställen hemma i Tokstan. Dessa är ett minne blott – skövlat för Glasberga Sjöstad(eum?). RIP alla ställen!
I alla fall här kommer ett busenkelt och gott recept!(laktosfritt)
En liten zucchini
En purjolök
En burk minmajs
Ca 200 g trattkantareller(innan förvällning)
2 dl Lätt cremefraiche laktosfri(eller vanlig)
En tesked sambal olek
Grovmalen svartpeppar
salt
lite vatten
fullkornsspaghetti
Bryn alla grönsaker tillsammans(skurna i lagom bitar) – tillsätt kantarellerna sist.
Ha i lätt creme fraiche – rör om. Salta och peppra. Ha i sambal olek.
Låt puttra några minuter.
Koka upp fullkornspaghetti.
Fördela 150 g kokt spaghetti i två matlådor och dela upp grönsaksröran i matlådorna.
Gott och Nyttigt!!!
Senaste kommentarer