Hanna och hennes grabbar

Påsk

Ännu en helg har gått och livet som fyrbarnsföräldrar tuffar på. Det är verkligen mycket så här i början, och samtidigt känns det som man inte gör något annat än gosar bebis.

Påsk har seglat förbi. Det blev en annorlunda påsk måste jag säga, samtidigt som den var helt som vanligt. Det började i alla fall med att Lucas åkte på ”hajk”. På fredagen vid lunch började det som kallas 24-timmars skytte. För er som inte vet så skjuter Lucas luftgevär i Bäckseda skytteförening. Det har han gjort i 3 år ungefär. Hösten då eleverna här i kommunen börjar årskurs 3 får de erbjudanden om något som kallas för idrottsskolan. Ett flertal klubbar och föreningar har då gått ihop och anordnar ”pröva på” inom deras sport. Två tillfällen fördelat på två helger får barnen möjlighet att testa en sport. Det är både fotboll, bandy, innebandy, hockey, skidor, tennis, skytte och orientering bland annat. Av alla de sporter Lucas prövade på, fastnade han för skytte och för orientering. Men orienteringen tappade han när jag inte kunde vara med och leta stämplar tillsammans med honom. Det var då jag var gravid med först Gabriel och sen Mikael. Så nu sysslar han bara med skyttet. Förhoppningen är att han kanske vill vara med och orientera varje vecka när det blir sommar igen, då har vi något som heter veckans bana.

Men åter till skyttet. Han har varit med i cirka 3 år och stortrivs. Han har kört träningarna varje vecka men sen har det inte varit så mycket mer. Han har deltagit i månadstävlingen som sker på den vanliga träningen men i övrigt, inget mer. I höstas testade han på klubbmästerskapen. Det tyckte han var roligt, även om det var lite segt att vänta. Men han kan ju aldrig vänta så det var ju därför. Och nu har han testat på detta 24-timmars.

De hade samling vid lunch. De blev indelade i olika skjutlag och sen började de skjuta. Tre grupper sköt direkt efter varandra, 30 skott var och max 30 minuter. De sköt två rundor ganska omgående och sen blev det spel och snack, bowling och middgag. Två omgångar till och sen var det filmmys. Sista omgångarna sköts mitt i natten med start runt 03. Morgonen sen spenderades med att leta påskägg och sen var det finalomgångar. Här blev det lite fel kan jag tycka men jag vet inte om de tänkte helt rätt men fel blev det i alla fall.

Semifinalerna bestod av sprintskytte. De sköt 5 skott, sen sprang de en kort sträcka, 5 skott igen och sprang. Så gjorde de med totalt 20 skott. Detta var alltså en lätt variant av skidskytte. De skulle få känna på det här med att få upp pulsen mellan skotten och hur det påverkar och så vidare.

Lucas fattade inte hur han skulle tänka för han förstod inte vad det gick ut på. Så han sprang som en tok och stressade genom skjutningen. Så han hade totalt 9 missar av dessa 20 skott. Trots det gick han vidare till final. Detta för att han fick fördel av tidsbonusen.

Det de inte tänkt på var att de två som sköt bäst i grundomgångarna, inte skulle skjutit semi. För den som var bäst under alla 6 omgångar gick inte ens till final för att hen sköt för långsamt. Hen fokuserade på att få så många träffar som möjligt så de som missade mer och sprang lite fortare fick fördel. Detta är ju såklart helt fel och vi måste ta upp det med ledarna, men gjort är gjort.

Jag, Liv, mormor och morfar åkte ut på finalen. Det var så spännande och de var så söta när de sköt. Finalen sen bestod av att alla hade 30 sekunder på sig att skjuta ett skott, sen fick de ladda om, skjuta ett skott till och den som sen hade det sämsta resultatet av dessa två skott, den åkte ut. Så höll de på ända tills det bara var en vinnare kvar. Lucas då? Jo han kom trea!

Jag är så sjukt stolt över honom! Han som har svårt med fokus och koncentration lyckades hålla ihop ett helt dygn med allt annat än rutiner och han tar sig till final och kommer trea. Så galet stolt över honom. Efteråt var det prisutdelning där Lucas fick en medalj och sen fick han även välja en vinst för sin femte plats i totalt poäng på omgångarna.

Vi andra då? Jo vi åkte på påskmiddag hos mormor och morfar under långfredagen. Det kändes så elakt att komma alla förutom Lucas men vad ska vi göra? Det var den enda dagen vi hade möjlighet. Jag hade så dåligt samvete men som vi alla sa – Lucas äter inte någon påskmat och han sitter oftast bara i samma rum med sin Ipad. Kusinerna vill ju aldrig hitta på något så han brukar ha väldigt tråkigt. Enda gången han kommer ut och umgås med alla är när vi äter efterrätt. Sen kryper han in i rummet igen och sitter där tills vi ska åka hem. Så varför skulle vi haka upp oss på när vi ska åka och äta påskmat?

Liv hade klänning till middagen. Jag är egentligen emot att ha klänning så här tidigt. Eller nej det är jag inte. Nu är det gulligt. När hon börjar krypa runt sen blir det jobbigt däremot, då vill jag inte ha någon klänning på henne. Det är svårt det där helt enkelt. Grabbarna hann jag faktiskt aldrig ta kort på. När de inte åt sprang de runt hej vilt och busade så det var livat i vanlig ordning.

Alla tre barnen fick varsin kasse av mormor och morfar. Grabbarna fick ostbågar, majskrokar och godisbåtar, Liv fick ett set med kläder.

På påskafton kom mormor och morfar in till oss på eftermiddagen. Då myste vi med fika och letade ägg för barnens del. Alla tre grabbarna fick leta efter ägg från mig och Jonas, Lucas hade även ett från mormor och morfar. Jonas fick också leta efter ett ägg från mig. Det blev en trevlig stund ute för dem även om den inte var så lång. Det är ju lite svårt att gömma ägg på vår baksida eftersom den inte är så stor, men det räckte gott och väl för smågrabbarna.

Grabbarna fick både dryck och godis av oss. Sen var de sockerhöga deluxe här hemma! Fullt ös hela eftermiddagen så vi var helt slut sen.

Påskdagen och annandag påsk har vi mest bara slappat. Inte orkat göra speciellt mycket och knappt haft koll på vilken dag det ens varit. Vi är redan förvirrade eftersom Jonas varit hemma ganska många dagar nu, och så flera röda dagar efter varandra. Lagom förvirrade!

Hur har er påsk varit?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.