Hanna och hennes grabbar

Första tiden hemma

I måndags kom vi hem. Vilken känsla det är att kliva ut från sjukhuset och ha en ny liten person med sig. En person som faktiskt är en del av oss.

Vi satte oss i bilen och jag fick härdsmälta. Vi har min mors bil eftersom hon behöver vår på grund av bilstolarna. Men vad händer? Jo vi får inte dit basen till bilstolen. Vi fattar inte hur vi ska klicka i ISOFIX-fästena. Det var jättekonstigt och det duggregnade och jag ville bara hem så jag var så irriterad. Mors bil är mycket mindre med så vi fick ju knappt rum.

Hur som helst, vi struntade i basen och åkte med bältad stol. Det gick snabbt hem. Inte för att Jonas körde fort eller så, men förra gången vi åkte hem med en ny liten person, ja då åkte vi från Jönköping, nu var det bara Eksjö.

Hemma väntade mormor, Gabriel och Mikael. Både Gabriel och Mikael tittade storögt på babyskyddet och vad som fanns där i. Efter en liten stund ville Gabriel inte mer. Han skakade på huvudet. Mikael däremot! Ojoj, där har vi en bror som kommer skydda sin lillasyster, var så säker på det! Han kan inte låta bli henne, vill titta, klappa och känna. Det är så mysigt men man måste ju vara med hela tiden.

Lucas kom hem och fick också träffa sin lillasyster. Mormor körde honom till skyttet senare och vi tog hand om barnen. Jag kämpade på med amningen, blir ju lite stressande när det är så många fler runt omkring men det har gått bra faktiskt.

Smågrabbarna har sovit hos mormor sen vi kom hem. Eftersom vi inte vet riktigt hur nätterna med Liv blir, vill vi ta det lite försiktigt i början. Gabriel kommer ju upp ibland på nätterna och då kan det bli lite körigt känner vi. Så vi måste testa oss fram. Och eftersom vi är trötta, var det bara skönt att grabbarna har fått sova hos mormor och morfar ett par nätter. Men jag hjälpte i alla fall mormor att lämna smågrabbarna på förskolan på tisdagen. Alla hälsade grattis när de förstod att vi fått vår dotter. Vi åkte hem, drack kaffe och sen tog vi tag i dagen.

Första promenaden med barnvagnen gick utmärkt. Liv somnade snabbt och sov hela stunden. Mormor kom och vi hämtade grabbarna på förskolan. Men då upptäckte vi att Gabriel har feber. Så han har varit hemma med mormor istället för på förskolan, medan Mikael varit på förskolan under onsdagen. Och onsdagen blev lika lyckad. Det var fint väder så jag och Jonas gick till förskolan för att hämta Mikael. Jag hade Liv i liggvagnen och Jonas puttade en tom sulky hela vägen innan vi lyfte ner Mikael i den. Han var så söt i vagnen och vi traskade hem. Handlat har jag också gjort. Ordentligt. Man vet aldrig när man kommer iväg och kan storhandla igen. Det är mycket nytt nu så det gäller verkligen att vara några steg före känner jag.

Promenaden till förskolan gick bra men den var nog egentligen lite för lång för mig redan. Men jag kan inte låta bli. Jag har inte ont längre, jag är trött såklart men jag har inte ont. Men efter promenaden hade jag ont. Så jag måste ta det lite lugnare, men det är svårt! Jag vill ju röra på mig hela tiden nu.

Nu strax ska vi åka till Eksjö. BB efterkontroll. Vi ska dessutom träffa en läkare igen. Läkaren som skrev ut Liv hörde ett litet knäppande i höften som han vill kontrollera igen. Det brukar försvinna efter ett par dagar så han var inte orolig. Det är inte vi heller. Men efterkontroll och sen hoppas jag att den BH jag beställt har kommit så jag kan passa på att testa den när jag ändå är i Eksjö.

Idag ska vi ta hem smågrabbarna också. Nu har vi en helg där barnen kan vara lite trötta och sådär, så vi har möjlighet att ta oss in i den nya tillvaron. Jonas börjar troligtvis jobba redan nästa vecka. Då är det ju bra om vi vet hur saker och ting typ fungerar på nätterna.

Vi har fått ge Liv napp redan. Hon vill hela tiden tutta. Hon vill ha bröstet för att komma till ro. Men eftersom jag har så stor byst och har svårt att ligga ner och amma, är det nästan omöjligt att få henne att somna. Jag sitter upp i en fåtölj. Sen måste jag lägga ner henne för att kunna stänga in mitt bröst igen. Lyfta upp henne och lägga henne i sängen. Då har hon redan vaknat tillräckligt för att inte somna om. Och så börjar det om igen. Så när hon ska sova får hon nappen. Det är bara andra natten vi testar så vi får se hur det går, men amningen har likväl gått bra under dagen. Så jag hoppas vi kan fortsätta göra så här utan att amningen påverkas av att hon redan har napp. Svårt att få henne att komma till ro annars.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.