Hanna och hennes grabbar

Loppis och utevistelse

Tidigare idag var det en loppis i folkets park. Jag var inte imponerad kan jag väl säga. Loppisen hölls av en butik som säljer just begagnade grejer. Tror de finns i en av grannkommunerna. Istället för att lägga upp alla grejer man har på exempelvis Facebook till försäljning, kan man lämna in det till den här butiken som säljer det åt en istället mot en liten provision.

Idag hade de bokat folkets park och ställt upp en mängd varor. Jag blev så besviken. Eller inte besviken men det var inte imponerande. Jag kom dit en halvtimme efter de öppnat. De höll sig inomhus och det luktade kokt korv när man kom in. Tycker det ändå är lite komiskt att man hela tiden pushar för att sälja fika på dessa grejer. Det är inte ofta man fikar, i alla fall inte jag. Snabbt dit och snabbt hem tänker jag alltid.

Lite längre in hade en kvinna som gör ansiktsmålningar ställt upp sina grejer. Det var ingen ringlande kö direkt. Det var knappt några barn där alls när jag kom. Tre stycken som sprang runt och då tror jag två av dem tillhörde någon av de som jobbade under dagen.

Väl inne bland kläderna slogs jag av hur lite de hade framme. De hade ställt ihop ett par bord på längden så från långsida till långsida hade de vikt och lagt upp kläder i storleksordning. En rad med bodys och en med byxor för varje storlek. Med andra ord var det kanske 6-8 plagg av varje sort. Några fler i någon storlek. Alla andra loppisar jag varit på så är det högar med kläder, men inte här.

Inget tilltalade mig bland de minsta storlekarna som ska användas till Skruttan och bland grabbarnas hittade jag verkligen ingenting. Det var lite dåligt organiserat för jag hittade inte ens Gabriels storlek, eller så hade ingen lämnat in något i just den.

Så jag åkte hem igen utan några fynd denna gång. Jonas sov fortfarande och mormor var ute med smågrabbarna. Ja för Mikael ramlade ur sängen inatt när han sov. När han väl somnade om vakande Gabriel och det blev ännu en natt med en varm kille i sängen. Eller ja förra natten sov han med oss, denna natten gick Jonas ner och lag sig i soffan med Gabriel. Jonas ska ju jobba senare idag så han behövde sova mer. Han fick lägga sig, mormor kom in och var med barnen på baksidan och jag åkte till loppisen.

Mikael har dessutom inte velat sova middag idag. Så när Jonas väl kommit upp fick han helt enkelt sätta ner barnen i vagnen och ta en promenad. Mikael har nog somnat men inte Gabriel. Att Gabriel inte sover är egentligen bara positivt. Han brukar ju inte sova dagtid men nu när han varit sjuk så har han fått sova en del extra i alla fall.

Nu är det dock min tur att få vila lite. Jag blir själv med barnen så jag kan behöva få lite energi nu innan det är dags att laga mat och sen åker ju Jonas.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.