Hanna och hennes grabbar

Kalas för Gabriel!

Idag hade vi kalas för min familj eftersom Gabriel fyller tre år på fredag. Vi hade kalaset denna helg då Lucas åker till sin biologiska pappa nästa helg och därför inte kan delta i kalaset.

Vi bjöd som vanligt in min familj – mina föräldrar, syster med familj, bror med familj samt Emelie som är typ min syster. Hon är verkligen min bästa vän! Ställer upp och hjälper till när jag inte fixar saker och ting, finns som ett bollplank när jag behöver idéer eller har fastnat i en tanke och så vidare. Hon är verkligen toppen!

Dagen har bestått i att fixa och dona. Vi städade det sista idag. Så först frukost och sen började vi plocka upp leksaker så Jonas kunde dammsuga. Efter det fick grabbarna bada och då passade jag på att torka golven på mellanplan. Lite senare gick Jonas och köpte det sista till fikat (hade glömt köpa blandsaft och philadelphiaost) och jag plockade undan det värsta i källaren. Torka bord och stolar, upp med extrabordet och stolarna. Sakta men säkert blev det kalasfint.

Vi käkade lunch i omgångar – barnen började och sen fick Mikael sova. Gabriel tittade på tv medan vi åt vår lunch och sen fick Jonas skära grönsaker medan jag spritsade cupcakesen med frosting. Vi låg i så bra fas! Det gjorde vi faktiskt hela dagen. Jag hann sminka mig och barnen var påklädda. Så när sista bilen rullade in på gatan startade jag bryggaren så vi kunde börja fika inom några minuter.

Hemmagjorda frallor och tekakor med pålägg blev dagens fika. Så gott var det! Och allting räckte, jag var lite nervös, men det gick så bra. Jag gör alltid för mycket i vanliga fall, men nu bestämde jag mig för att inte göra lika mycket och det räckte ändå så hurra!

 

Grabbarna busade med sina kusiner. De sprang runt och hade så roligt. Det var först lite oroligt. Mikael hade precis vaknat från sin vila och grejer så han var inte glad. Men efter ett tag släppte det. Varken Gabriel eller Mikael är vana vid större samlingar heller, plus att några av kusinerna träffar de inte så ofta, så det blir lite nervös varje gång.

Innan vi började med gofikat fick Gabriel öppna sina presenter. Av mormor och morfar fick han ett bäddset som han får börja använda på fredag när vi byter säng till honom. Han fick även en dekoration från älska plåt. För er som inte vet – det är ett småländskt företag som tillverkar prydnader i plåt. En platt dekoration som står upp i exempelvis fönster och sådär. Jättefina saker, ska se om jag kan ta en bild, jag tog ju bara en bild innan paketen öppnades. Mikael har också en sådan dekoration och han har en nalle. Gabriel fick idag en dinosaurie.

Av moster Ida med familj fick han tåg och bilar samt en sopkvast. Den sistnämnda blev omåttligt populär och det bråkades en del mellan grabbarna om vem som skulle ha den.

Tony och familj hade massa tågdelar till Gabriel och han blev jätteglad. Så en lycklig kille.

Efter paketen kom gofikat in – jag hade bakat muffins som jag dekorerade med frosting. Jag tog en annan denna gång men den blev för mjuk så den var svår att spritsa. Nu vet jag det till nästa gång. Det fanns tips på hur man kunde göra den bättre men det var att tillsätta mer florsocker. Det var sött så det räckte så det blev som det blev. Får hitta ett bättre recept nästa gång helt enkelt.

Jag bakade även chokladbollar och daimsnittar. Och så tog vi fram en kladdkaka som Lucas gillar. Fanns även muffins som inte var dekorerade så det fanns något för de flesta.

Det blev ett roligt och trevligt kalas men jag är nästan alltid gladast när det är över. Framför allt idag för jag var extra trött. Ont i ryggen av allt plockande. Men vi fick undan allt efteråt också så det är redan klart. Mamma hjälpte till att fylla maskinen med all disk och torka bordet samtidigt som jag slog ihop extrastolarna och bordet. Detta fick Jonas sen gå ner med. Så allting var klart samtidigt som de sista gästerna gick ut genom dörren, så skönt!

Nu efteråt har jag vilat lite, ryggen gör så fruktansvärt ont. Får se om jag orkar spela eller se en film eller något. Jag är inte trött på det viset, men jag har inte orken att engagera mig i något så därför aningen seg känner jag.

Har ni haft en bra helg?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.