Hanna och hennes grabbar

Hinderbana med friskis och svettis

Om ni inte bor här där vi bor, så kan det vara värt att veta att vi går in på sista dagarna med sportlov. I torsdags var Lucas och Jonas iväg och spelade tv-spel tillsammans över biblioteket. Där hade en av stadens spelfantaster dukat upp med retrokonsoler och tv-apparater och så fick det spelas. Vi har ju allt sådant här hemma med, men det är ju alltid kul att gå iväg och testa när folk ställer upp det. Vissa spel hade ju inte Jonas och sådär och det var ju kul för Lucas att se att de tär många som spelar dessa gamla spel också.

Det finns alltid massor av grejer att hitta på under sportlovet, där är kommunen, föreningar och kyrkor duktiga på att hitta på saker. Man har fått testa schackspel i turnering, pimpelfiske, tipsrunda och att rida. Ett gäng har bjudit in till att prova på Nerf i en gympahall och få tips och trix. Disco, cirkusträning och fångarna på fortet för att nämna andra grejer. Sen har det varit spelkvällar och pysselkvällar på olika håll. Jag tycker det är jättekul att det finns möjlighet till sådana här saker för de som är lediga. Jag vet att alla föräldrar inte är lediga så det blir inte roligt alla gånger men att möjligheten finns är ändå bra. Om jag bara tänker på hur det ser ut framåt så kommer jag ju inte vara ledig nästa år på sportlovet, just då är jag ute på LIA. Den är ju svår att vara hemma ifrån.

Men i dag lördag hade Friskis och Svettis i Vetlanda tagit över den ena stora gympasalen här i staden. Där hade de byggt upp en ordentlig hinderbana och bjöd sen in alla barn mellan 3-9 år. Lite senare fick äldre barn komma. Detta har jag aldrig varit på med Lucas tidigare så jag tog med mig mormor och smågrabbarna för att se vad det var för något.

Oj vad folk det var! Vi kom ändå strax efter 10 och då var de närmaste parkeringsplatserna tagna. Vi tog på den andra lilla parkeringen och den blev snabbt full efter oss. Och många hade ju gått/cyklat dit med eftersom det ligger ganska så bra i förhållande till bostadsområdena inne i centrum.

De hade byggt upp en bana. Först fick man gå balansgång, sen var det hoppa med rep. Man skulle igenom bommar och sen fick man klättra upp för en bänk och hoppa ner i en madrass och rep igen. Sen fick man rulla bollar och hoppa häck. Krypa under madrasser och hoppa över plintar. Väldigt mycket helt enkelt och det var lika mycket barn som föräldrar. Gabriel och Mikael var lyriska! Vi tittade först uppifrån och Gabriel började klä av sig jackan direkt för där skulle han minsann ner och springa. Mikael var lika pigg han och ville ner. Väl nere blev det kämpigt kan jag ärligt säga. Jag som höggravid hade svårt att ta mig fram, De hade ju hängt upp band så man inte kunde gå förbi på vissa ställen utan att man var tvungen att följa den väg som fanns. Jag fattar ju att det var för att minska på att alla springer överallt, men det blev ju kämpigt för en annan – ska jag ta mig över bommarna eller ska jag ta mig under bandet? Så jag kände av min foglossning efter fem minuter. Men vi kämpade på. Försökte ha barnen där man skulle krypa mest för det var det som passade dem bäst egentligen. Det andra var för svårt.

De har haft så roligt och ville inte gå men efter en halvtimme trodde jag att jag skulle gråta. Det tar på krafterna att bära, lyfta och klättra över grejer. Lyte Gabriel över alla plintarna och hann knappt hjälpa honom ner, han hoppade ändå utan att veta hur högt det var och sådär. Försöka jogga ifatt Mikael som drog iväg och sådär, tur jag hade med mig mormor för jag hade fått panik annars.

Detta kommer vi absolut gå iväg till fler gånger, men nästa gång blir det nog lättare att bara gå med Gabriel. Det var helt enkelt för svårt för båda nu, men att ha med sig bara ett barn kan göra att man får möjligheten att fokusera mer och visa vad som ska göras och sådär. Så om detta byggs upp igen vid påsk eller höstlovet, ja då får Jonas gå dit med Gabriel. Kanske Lucas vill följa med och hjälpa till. Sen får Mikael följa med nästa år igen.

Kul i alla fall att se att folk utnyttjar att föreningarna ställer upp med dessa grejer för det var verkligen fullt av folk! Så roligt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.