Hanna och hennes grabbar

Baka bröd

På söndag ska vi ha kalas för Gabriel, helt galet att han fyller 3 år nästa vecka! Kalaset blir denna helg då Lucas åker till sin biologiska pappa nästa helg, så för att han ska få vara med så tar vi det helgen innan. Vi brukar köra på lördagar men eftersom Jonas jobbar till lördag morgon, blir det söndag istället. Skönt att man har flera dagar att välja mellan.

Vi brukar alltid bjuda på frallor. Smidigt och enkelt att köpa. Men jag fick ju en receptbok på bröd för ett par år sen. Jag älskar den boken och nu hade jag redan massor av mjöl hemma, så jag bestämde mig för att baka egna frallor. Det är ju egentligen hur smidigt som helst, bara man har lite tid och plats. Jag bakade faktiskt frallor till Mikaels kalas förra året så jag vet att det är möjligt.

Denna gång valde jag att baka solrosfrallor samt honungsfrallor. Jag tror jag ska slänga ihop en deg med källarfrallor också för jag tror inte det räcker med de jag har bakat. Är alltid så svårt att få ut degen ordentligt tycker jag. Så om jag orkar slänger jag ihop en deg ikväll och fixar med den på morgonen. Ja för man börjar med att blanda ihop alla ingredienser och sen ska degen jäsa, oftast 8 timmar. Sen ska man göra något med den, det kan vara att man ska dela den i frallor, eller vika ihop den på ett speciellt sätt eller liknande, och sen ska det jäsas igen innan det skjutsas in i ugnen. Sen är det klart.

Jag har faktiskt gjort tekakor idag med. Då följer jag Lindas bakskolas recept. Så smidigt! Bara sök på Lindas tekakor så finner ni receptet.

Hur som helst, detta har varit dagens uppgift. Ja och så har vi varit på utvecklingssamtal för smågrabbarna. Lite om hur det var när de skolades in och vad förskolan fokuserar på för de båda. I bådas fall handlar det om språket. Vi vet att Gabriel kan många fler ord än vad han säger, det kommer liksom rätt vad det är, Men vi vill försöka boosta det verbala språket så han kan kommunicera mer med sina kompisar på skolan. Mikael har ju fastnat för ett ord – oj. Det är ju ”oj” om precis allting. Men de är så duktiga med allt så det kunde inte vara bättre liksom.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.