Hanna och hennes grabbar

Sportlov och kaos

Jag vet att det bara är tisdag idag men lov är lika med kaos i denna familj. Detta för att Lucas får lite panik av att vara ledig. Han är trött på skolan, men den ger honom en rutin som fungerar. Nu är det kört när det inte är någon skola. Han har fortfarande tider att hålla men han skiter ju i det. Nu ska han slappa. Han vet att han mår dåligt och blir irriterad men han vill ju vara som alla andra.

Kommunen har alltid lite aktiviteter igång så förhoppningsvis kan han gå på några. Han var intresserad av pimpelfiske och Jonas såg att det var retrospel över biblioteket. Jonas är mest intresserad men det är något som kan få Lucas att komma ut lite.

Men att det ska vara lov och ha barn med NPF är inte lätt alla gånger. Alla rutiner försvinner fastän jag försöker hålla i dem. Nu måste han inte gå upp vid 7.15 varje dag, men han har mediciner som ska tas så upp ska han. Men han får gärna lägga sig igen. Problemet med NPF är ju att om de rubbar sina rutiner för mycket blir det kaos. För mycket sömn? Ja då blir det svårt att sova nästa natt och dagen efter det är man trött med kort stubin. Lucas inser heller inte att han kanske behöver gå upp för att han har småsyskon som härjar runt ordentligt. Dessutom, i år jobbar Jonas bara två dagar (tre men det ena är möten hela dagen) så han är hemma och det har han inte varit tidigare. Detta gör ju att vi kan hitta på något på förmiddagarna om vi vill.

Men det är svårt med Lucas. Inget som roar, han vill bara sitta inne och allt sådant.

Ni som har barn med NPF, vad gör ni när det är lov? Jag ska baka lite denna vecka i alla fall. På söndag är det kalas för Gabriel så då måste ju allting vara klart. Har dock bara brödet kvar att baka så det ska gå smidigt.

Vad gör ni andra denna vecka? Är det sportlov eller tillhör ni någon del av Sverige som redan haft det eller har det nästa vecka?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.