Hanna och hennes grabbar

Projekt tvättstuga/förråd

Kommer ni ihåg att jag berättade hur trött jag är på vår källare? Hur tvättstugan är så dåligt uppritad och man har inte plats med något? Vi har mängder av tvätt nu för jag har inte orkat bry mig. Men jag hatar hur det är trångt och eländigt, hur man knappt tar sig fram och hur svårt det är att få plats med någon tvätt. Vi har ett utfällbart tvättställ. Det står alltid uppe eftersom vi alltid har något som måste hängas. Detta ställ täcker ju dörren in till bastun så den används aldrig, så tråkigt!

Jag har börjat fundera på vad jag vill ha i min tvättstuga. Rent fysiskt kommer vi inte kunna ändra speciellt mycket. Vi kan inte slå ner några väggar eller något sådant även om jag velat. Men vi kan slå ner en vägg i ett förråd (tror vi men vi ska kolla upp detta först) och kanske täcka en dörr så vi får mer väggyta utan att blockera dessa dörrar. Det kan hjälpa lite.

Hur som helst, jag har börjat fundera på hur jag vill ha det. Jag fick ju ner byrån i förrådet som jag ville men jag har inte kommit någonstans med det ännu. Det är så mycket annat i vägen. Å ena sidan vill jag börja ta tag i detta när Skruttan är född och blivit några månader för då försvinner lite av det som står i vägen, men då har jag ju en bebis att ta hand om och då får man knappt tid till något.

Jonas har börjat tömma i det andra förrådet då han får in mer grejer på sitt kontor nu. Så förhoppningsvis kan jag snart ställa in lite saker tillfälligt i det andra förrådet så jag kan göra iordning i det första förrådet så vi kommer någonstans. Men Jonas är med på banan om att ha en frysbox i alla fall. Så nu vet jag det och vi kan börja fundera på hur vi ska tömma och vart vi ska göra av det vi ska ha kvar och sådär.

Tanken är att vi ska till tippen på senast tisdag. Då är barnen på förskolan så det blir lättare att stå och kasta massa skräp. Men frågan är om jag hinner tömma något så vi kan ta med det, annars har vi massa annat skräp. Vi ska som sagt försöka åka ut en gång i månaden för att slänga grejer. Vi har två förråd att gå igenom och det finns nog en hel del att kasta kan jag lova. Men bara att få göra iordning kan göra att vi kommer underfund med varför vi har vissa grejer och sådär.

Jag ska försöka ta lite bilder och lägga upp här, försöka förklara hur jag tänker framöver och lite sådana saker. Är det något ni vill följa?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.