Hanna och hennes grabbar

Har vi gjort sista inköpen nu?

Alltså denna måndag hatar jag verkligen, men jag inser också att jag hatar väldigt många dagar. Förr hatade jag tisdagar, hur man än jobbade eller hur man än mådde, så var den där tisdagen värsta dagen under hela veckan helt enkelt. Nu hatar jag varannan måndag.

Jonas har varit ledig idag, han börjar först imorgon. Det gör att vi går upp tidigt, skickar Lucas till skolan och sen sitter vi och stirrar på varandra resten av dagen typ. Nej skämt och sido. Den här dagen har vi hunnit med så mycket, fast jag blir liksom aldrig nöjd för denna måndag blir så konstig.

Ungarna vakande tidigt så vi har båda varit trötta. Jag plockade fram frukosten och delade mediciner innan jag gick ner och startade dagens första maskin tvätt. Vi åt frukost, Lucas gick till skolan och sen ville jag baka. Det gjorde jag med och då gick Jonas ut med barnen eftersom de började riva i precis allt.

Sen var jag rastlös. Vad skulle jag göra med resten av dagen? Men vi käkade lunch och sen åkte vi till Dollarstore. Där handlade vi både fröer till årets odlingar, vi köpte superlim så vi kan limma fast vasken på grabbarnas kök och jag hittade en babymatta till Skruttan samt klistermärken till smågrabbarna som vi ska belöna med när de gjort något på pottan.

Eftersom jag hittade det jag skulle ha behövde vi inte åka någon mer stans men vi behövde tanka bilen och då ligger ju Lekia precis bredvid. Jonas hittade ingenting men vi köpte varsin skyffel till grabbarna. Visst det är ingen snö nu men det ska ju komma nu i veckan så vi får se. Men nu slipper de dra i den stora skyffeln så fort de går utanför dörren kände jag.

Ungarna är pigga och glada, vi är trötta och sega. Jag har ändå hunnit med att tvätta flera maskiner tvätt, tro det är den femte som är i just nu, och jag har en till efter det. Dessutom är muffinsen till kalaset klara och vi hann som sagt ta en snabb men effektiv shoppingrunda. Jag borde vara supernöjd men av någon anledning är jag inte det.

Ja och jag får inte glömma att jag började sortera ner i byrån i källaren. Det kommer bli så bra! Tömde en hel hylla i matkällaren så där kan vi nu ställa andra grejer. Så nu ska jag strax gå ner från övervåningen och från mittenplan kan jag ta med lite av de grejer som inte behöver vara i köket, ni vet sådana saker som burkar vi har till picknick och sådana saker. Jag har ju mängder med Tupperware som man kan ha med sig med mackor och fika i. Men dessa används inte resten av året, varför inte ha dem i källaren då i anslutning till var resten av grejerna är?

Och vet ni vad? Jag har totalt glömt att ta bilder idag. Jag hoppas jag ska kunna göra det en annan dag. Har varit lite slapp med telefonen. Jag har den här bredvid mig just nu och inkopplad till datorn, men jag har ju inte tagit några foton på det vi gjort idag så vad är meningen liksom?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.