Hanna och hennes grabbar

Börja baka!

Vet ni att jag älskar att baka? För det gör jag! Hade jag tid och ork så skulle jag baka jämt om jag ska vara helt ärlig.

Jag tänker lite framåt. Vi är snart en familj på sex personer, Nu är jag väldigt elak och stryker Lucas lite och säger att vi är fem. Men detta inlägg handlar om mat och eftersom han nästan aldrig äter det vi äter, är det lättare att skriva om oss andra fem.

Men när vi är fem personer som äter samma typ av mat, vi säger om ungefär ett år, ja då kommer vårt matkonto stiga över alla höjder! Tänk allt bröd som går åt till frukost och kvällsmat, all yoghurt och all ost. Eller när vi ska äta middag och ett paket med 1,6 kg färs knappt räcker? Jag har en skräckblandad förtjusning över detta om jag ska vara helt ärlig. Jag älskar att se när mat går åt eftersom det då känns som att de gillar vad man lagar. Men samtidigt blöder man ju inombords med tanke på alla kostnader.

Hur som helst. Jag älskar som sagt att baka. Ett tag var jag så duktig på att baka bröd själv. Gjorde ett par limpor i veckan och jag bakade även tekakor en tid. Det tråkiga med just detta är att Jonas alltid tar med bröd till jobbet. Och han måste ha med sig många mackor. Nuförtiden tar han 6 mackor till varje arbetspass men det är ju 12 timmar han är iväg så inte så konstigt. Men det går åt en hel del. Jag hann inte baka lika snabbt som det gick åt helt enkelt.

Nu är det dock snart kalas och jag måste baka. Jag tänkte baka både frallor och tekakor till våra gäster. Jag har alla ingredienser hemma så varför gå och köpa massa frallor i butiken när jag kan göra dem själv? Så den här veckan ska jag baka är planen. Vi ska som sagt till tippen imorgon och jag ska till Yasmine en dag förhoppningsvis. Utöver det ska jag baka. Utöver brödet blir det även muffins till cupcakes, kladdkakemuffins (för det äter Lucas) och så blir det chokladbollar.

Men tänk nästa sommar (ja jag tänker alltid långt fram, det är något väldigt galet med mig), då ska vi alltså ge oss ut på utflykter och liknande med fyra barn. Tänk så mycket jag behöver baka till dem! Bullar, muffins och allt sådant. Där kommer frysboxen in som jag vill ha. För jag kommer ju behöva dubblera varenda sats jag lagar, minst! Och för att slippa baka jämt måste man ju kunna förvara det någonstans och där kommer frysboxen in.

Gillar ni att baka? Har ni i sådana fall några tips på något som jag måste göra? Skicka länkar vettja!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.