Hanna och hennes grabbar

Jönköping fram och tillbaka

Nu är vi hemkomna från att ha varit i Jönköping ett par timmar. Jonas ville ha lite grejer till sitt kontor så han kan komma vidare med allting och då passade det att vi åkte idag. Vi ska på kalas om ett par timmar och vi köpte med oss presenter hem därifrån när vi ändå åkte. En av presenterna hade kunnat finnas här, om inte vår lokala butik hade haft ett större utbud. Men här hemma är det så dåligt så det är skrattretande.

Hur som helst, barnen vaknade tidigt och vid 09 satt vi i bilen åkte iväg. Denna gång fick smågrabbarna följa med och det var faktiskt ganska bra eftersom jag gjorde ett spontanköp till dem. Men vi började på IKEA, det är seriöst min favoritbutik ända sen vi köpte huset. Kan väl säga att det är inte många möbler i huset som inte kommer från det varuhuset. Det är smidigt, enkelt och lätt att använda. Dessutom kostar det inte jättemycket, inte de grejerna vi valt i alla fall så om det blir lite skador under de här småbarnsåren gör det ärligt talat ingenting.

Jonas köpte två nya typ anslagstavlor som jag säger. Tror dom heter SKÅDIS och dom är så smidiga! Finns massor av tillbehör – krokar, askar, hyllor med mera så man kan anpassa dem till så många olika saker. I varuhuset har de visat hur man kan hänga upp olika verktyg, Lucas har en som han har sina gaminglurar och lite sådant på och Jonas köper till krokar och hänger upp Batmangubbar på dem. Blir kanonbra och bara två hål per tavla i väggen. Nu hänger han upp dessa plus en lackhylla på en bärande betongvägg så han ville få upp allting idag då vi lånat verktyg av min bror, och det är ju dit vi ska på kalas sen.

Vi köpte även en ny stol till Mikael samt fler muggar som Gabriel kan dricka ur. Min mor tyckte det var onödigt men hon tänker inte på att snart ska Mikael börja dricka ur glas/mugg också så då kan det vara bra med extra. Jag kom även ihåg att plocka med mig sådana där små tyglådor att ha i byrån så det fick vi med oss hem med, annars var det inte mer.

Vi var klara redan vid 11 och det var lite för tidigt för lunch så Jonas gick till en av affärerna bredvid och köpte en present och jag gick in på Asecs för att lämna tillbaka ett köp åt min syster. Det gick kanon och när jag skulle gå tillbaka till bilen kom jag underfund med att det kunde vara smidigt att köpa skor till smågrabbarna. De behöver nya till våren/sommaren så vi köpte två par på skopunkten. Detta var spontanköpet. Nu var det lättare att se om de passade när de för en gångs skull var med upp.

Vi skulle köpt strumpor med men jag blir tokig på HM inne på Asecs. Det är så ologiskt på något vis hur de sorterat upp kläderna och de har inga lappar om vilka storlekar som är till vilka åldrar. Vet att de skriver både storlek och ålder på prislapparna, men det upplever jag att det inte alltid är på underkläder. Så jag blev sur och vi gick. Kan vara så att det där bygget är otroligt varmt för jag började svettas där inne så det var mest därför jag var irriterad tror jag.

När vi var klara gick vi till IKEA igen för att äta lunch innan vi åkte hem. Gabriel fick pommes och köttbullar medan Mikael fick mos till sina. De mumsade på hej vilt men idag ville Mikael inte äta mos. Det är så svårt med den grabben. Oftast äter han precis allting, men vissa dagar vill han inte ha pommes och vissa inte mos. Så det är alltid en avvägning.

Medan vi plockade undan efter oss fick grabbarna leka av sig lite. Många timmar i bil och vagn så de var rastlösa stackarna! Blöjbyte innan vi satte oss i bilen och åkte hem igen.

Väl hemma ställde jag mig och skruvade ihop Mikaels stol medan Jonas började borra i sina väggar. Nu har jag ett paket att slå in innan vi ska till kalaset. Men det blir från mor och far. Tanken var att vi skulle gått ihop och köpt en dyrare grej men nu var det mycket billigare än planerat ändå så det får bli att de ger grejen och så får vi väl ge pengar bara. Så typiskt att det alltid ska bli så.

Mikael är nöjd med sin stol i alla fall! Nu ställer vi undan bebisstolen för ett par månader och sen får vi ta fram den igen när lillasyster ska börja sitta med vid bordet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.