Hanna och hennes grabbar

Vilken vecka!

Alltså denna vecka har varit intensiv men samtidigt har allting gått bra, är så nöjd att det fungerat så som det gjort och önskar att alla veckor framöver kan fungera typ lika bra.

Jonas jobbade ju i söndags. Kom hem i måndags. Då var jag i och för sig inte så glad för Mikael vaknade flera gånger och skrek och även Gabriel var vaken stundvis under natten. Det var horribelt! Jonas hjälpte mig på morgonen och såg till att Lucas kom iväg till skolan. Jag var sen med grabbarna hela eftermiddagen innan Jonas åkte iväg för sin andra natt. Även denna natt var Mikael vaken. Men det gick bra eftersom de skulle till förskolan.

Dock var tisdagen den dagen jag var i Eksjö och hälsade på Skruttan som jag berättat om i ett tidigare inlägg. Så jag fick inte vila alls denna dag. Han dricka en kopp kaffe innan jag åkte till Eksjö och när jag kom hem hann jag inte göra något förrän Jonas gick upp och vi hämtade grabbarna.

Natten till onsdag blev jag så konstig! Jag tror jag vänt runt och sovit en stund på ryggen. Jag vaknade av att jag hade svårt att andas. Detta var vid kl 05 och efter det kunde jag inte somna om. Jag flämtade efter luft och jobbade ner luften i lungorna. Hade världens huvudvärk och mådde så illa. Jonas gick upp strax efter 06 och åkte iväg på utbildning. Men mor kom ju sen och det hon fyllde år! Jag hade tänkt följa med henne till gymmet efter vi lämnat barnen men jag kände att jag behöver vara hemma och vila för jag var ju så konstig som sagt. Jag satt först i kö med både försäkringskassan och sen arbetsförmedlingen innan jag kunde lägga mig och vila på soffan.

När mor kom tillbaka från sin träning så var det dags för lunch. Vi gick till Chili Thai där jag bjöd. Jag älskar verkligen denna typen av mat! Vi mumsade och njöt så mycket så. Ibland är det så skönt att komma ut och slippa laga mat själv, även om man har en matlåda som bara ska värmas. Sitta ner i en annan miljö och bara slappa och snacka skit.

Det blev ju dessutom en kort promenad fram och tillbaka vilket var perfekt för mig som inte kommit ut något. Okej det tog 8 minuter att gå enkel väg så det är ju inte så att vi gick flera kilometer, men det var skönt att komma ut lite i friska luften. Efteråt hämtade vi barnen och sen gick luften ur mig typ. Jag var så trött och sliten. Troligtvis efter denna märkliga natt och det. Som tur var så slutade Jonas utbildningen lite tidigt än planerat så han kom hem bra mycket tidigare. Så jag gick faktiskt och la mig. Jag låg i sängen, vaken för det mesta men somnade nog lite också, ända tills grabbarna skulle lägga sig. Då klädde jag på mig ett nattlinne och morgonrocken, sen satt jag i det i soffan. Jag var så trött!

Eftersom jag inte var hungrig tog jag bara lite glass för att få i mig något. Hade ju inte ätit sedan lunchen. Lite tv-spel och sen va det dags att sova.

Torsdagen var Jonas än en gång på utbildning och mormor hjälpte mig att lämna barnen. Hon for till gymmet och jag stannade hemma för att tvätta och städa. Jag hade dock väldigt ont i ryggen så jag hann inte städa så mycket som jag ville. Inte heller kunde jag moppa golvet för det var fullt med leksaker. Men har man redan ont i ryggen är man inte så sugen på att böja sig ner för att plocka leksaker. Så jag dammsög runt allting så Jonas fick plocka upp det sista när han kom hem.

När barnen somnat fick han städa toaletten och jag moppade golvet. Så mellanplan blev städat i alla fall. Eller ja det blev det uppe också, jag gick upp efter middagen och dammade av. Sen fick Jonas dammsuga innan han la barnen. Så skönt när det blir städat! Jag vill ju att vi alltid städar på torsdagar. Då är det rent ifall vi skulle få gäster under helgen.

Idag har Jonas återigen varit på utbildningen. Sista dagen. Men han har alltså varit iväg varenda dag sen i söndags. Så nu ska det bli skönt att ha honom hemma. Barnen har varit hemma också idag. Det är lite jobbigt att ha dem hemma just nu, men det är ju för att jag är gravid. Jag kan ju inte göra något med dem så det är så svårt att aktivera dem! Det är jobbigt att klä på dem ytterkläder så hur ska jag kunna gå ut? Det är jobbigt att sitta på golvet så hur ska jag kunna leka med dem? Sådana saker. Därför är det jobbigt att ha dem hemma, men samtidigt njuter jag av stunderna vi får. Dessutom, Gabriel kom in till oss strax runt 01 och sov i vår säng. Det betyder att han tar upp halva min sida av sängen. Så jag har sovit jättedåligt och sen vakande han tidigt såklart och jag har vaknat för toabesök under natten. Så jag har varit svintrött och hade ont i fogarna redan på morgonen.

Så det har varit en lång vecka men saker och ting har liksom flutit på så himla bra trots lite krämpor och sådär. Det känns som att allting går mycket lättare när Jonas inte är hemma, vi gör ju inte likadant. Men jag skulle aldrig klara mig utan honom.

Imorgon lördag blir det massor att göra. Eller ja, vi ska till Jönköping och göra lite ärenden. Vi ska absolut inte stanna hela dagen för redan klockan 16 ska vi på kalas för barnens kusin som fyllde år i början av januari. Men vi har så svårt att få till kalas numera. Eller jag och Jonas har inte så svårt för det men min bror har. Hans barn spelar hockey och de är ju mitt uppe i säsong så varenda helg är det match eller cup. Dessutom har han dem bara varannan vecka så det måste vi också tänka på. Jag tror att den helgen W fyllde år så var han hos sin biologiska mamma, och när han var hemma hos min bror igen var det cup på helgen. Sen var han ju iväg igen till sin mor och helgen efter det var det något annat. Så de har inte haft det lätt att få ihop det.

På söndag blir det väl lugnt, hoppas jag. Eller om vi kommer på något vi kan göra då för att få undan mer. Men det skulle vara skönt att bara slappa en dag, inga måsten. Vi får se.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.