Hanna och hennes grabbar

Skruttans rum

Alltså jag vill säga att rummet är klart – med modifikation. Men titta så det blir!

Ja här står vaggan, men det är bara för att visa vart spjälsängen ska stå. Den ska stå exakt här sen, men som jag redan berättat så kommer den inte in här förrän Gabriel har fått sin juniorsäng. Den skruvar vi ihop på hans födelsedag i februari. Då kan vi sen flytta in spjälsängen här istället. Och det är väl då vaggan åker in i vårt rum. Ja i vaggan ligger amningskudden samt babynestet. Dessa får ju vara kvar här tills Skrutan kommer, det är ju först då vi behöver dem tänker jag. Likadant med babygymet samt den babysitter som är på golvet i hörnet av bilden. Jag har ingenstans att göra av dessa men de kan ju absolut stå här tills det är dags att de används tänker jag.

I denna ände ska fåtöljen stå. Här kan man sitta och amma eller mata med flaska, vilket det nu blir. Lucas blev ammad medan Gabriel fick ersättning. Mikael fick flaska med mjölk från mig. Så det har verkligen varit olika. Men drömmen är ju att amma. Så här är det i alla fall man ska sitta och mysa, mata och rapa Skruttan. Vi har även en fåtölj i sovrummet där jag framför allt kommer amma nattetid gissar jag.

Men visst blir det fint? Nu ser ni ju inte hela rummet, men det ni inte ser är tomt, förutom denna huvudgavel som står till vår säng. Men förhoppningsvis kan vi snart bygga den låda vi vill ha. Vi har ju snedtak så vi kan inte ha huvudgaveln just nu, men vi ska bygga en liten vägg som vi ska kunna ställa den mot så blir det så bra sen. För att göra en jättelång historia kort – min dröm hade varit att sätta upp en rejäl vägg och bakom denna vägg skulle vi ha våra garderober och grejer, typ walk-in-closet. Storleksmässigt hade det varit en jättebra grej eftersom rummet är stort, men på grund av fönster och sådant så blir det inte så bra. Så nu sätter vi upp en låda som jag säger, som är så pass hög så huvudgaveln får stöd. Denna ska vi bara skruva in i väggarna, sen får den stå tills vi vet hur vi vill göra om sovrummet längre fram. Ingen panik, vi är ju supernöjda med hur bra det blivit nu.

Jag tog en bild till på mattan, visst är det söt?! Jag hittade den på Jysk och blev så kär i den. Den var mindre än jag förväntade mig, men jag kollar ju nästan aldrig storlekar så det är ju inte så konstigt. Men den blir så bra.

Men visst blev det bra? Tomt men bra. Och tänkt, från början såg det ut så här!

När man ser skillnaden så förstår ni varför jag är lycklig väl? Varför jag tycker det är bra. En bebis behöver inte ett eget rum, men det är lika bra att få det klart. De dagar Jonas är hemma kan man gå upp och mata henne här för att få lugn och ro från grabbarna. Dessutom, med de tider Jonas har just nu så behövs rummet faktiskt. De dagar då han sover på förmiddagen behöver Skruttan någonstans att sova. Visst kan hon sova i babynestet nere hos mig, men det är ju dagar då grabbarna är hemma också, då lär hon inte få sova när de busar runt. Så då kan hon sova i spjälsängen här uppe för att få lite lugn och ro.

Jag är nöjd i alla fall och jag tror att Jonas är det med. Det är många timmars plockande och vi har rensat enormt mycket. Så nöjd med allting verkligen och jag hoppas innerligt att vi inte samlar på oss så som vi gjort hittills. Samtidigt är jag glad att vi har så mycket att ta av, att jag inte slängt/sålt alla kläder, att vi har kvar möbler från tidigare och sådär. Då blir det genast mycket billigare.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.