Hanna och hennes grabbar

Veckan som gått

Ja det har ju gått ganska många dagar sedan jag uppdaterade. Ja förutom mina tankar igår, men vad har vi gjort under veckan?

Som jag nämnde igår så har vi nya rutiner att jobba med. Det går väl inte jättebra om jag ska vara ärlig. Jag har väldigt svårt att sitta på golvet så att jag ska potträna Gabriel är väldigt krävande. Och Jonas gör som vanligt ingenting i den vägen. Jag förstår verkligen inte hur han tänker, eller tänker alla män så? Att barn lär sig till slut fastän man inte visat hur man gör? Jonas tror någonstans att det räcker med att Gabriel sitter på pottan ”ibland”. Sen kommer han fixa det där. Det är ju inte så det fungerar. Han måste ju sitta flera gånger om dagen.

Detta stressar mig enormt mycket. Jonas sätter honom inte flera gånger om dagen, det är på sin höjd en gång om dagen, om ens varje dag. Gabriel är så pass stor nu så han kan vara blöjfri egentligen men det är han inte. Och ska man ta det ännu ett steg, det blir ju bra mycket billigare om han inte använder blöjor alls längre. Men Jonas ser inget sådant.

Fredag-söndag sov Gabriel inte en enda förmiddag. Han var vaken och det gick hur bra som helst. Försöker få honom att ta det lite lugnt efter lunchen. Vi kollar på tv eller läser en bok eller två. Lite beroende på hur dagen ser ut. Vad hände i måndags? Jo Jonas la Gabriel som sov i nästan två timmar! Jag frågar varför han gjorde så när Gabriel inte sovit på flera dagar. Vaddå? var det enda svar jag fick. Alltså jag blir skogstokig. Hur kan man vara så nonchalant? Kan säga att på onsdagen vakande Gabriel klockan 05 och det är ett tag sen han vakande så tidigt. Varför? Jo för han sover inte varje dag på förmiddagen! Sover han på förskolan så sover han max en timme men de får inte honom att somna alla gånger. Hemma sover Gabriel tills Mikael vaknar för det är minsann ingen som hämtar honom. Jag gör det inte för det är inte jag som lagt honom och jag supportar inte att han ska sova. Inte heller vill jag hämta honom eftersom man måste vara både snabb och smidig, jag är inget av det för tillfället. Hur lätt är det att bygga rutiner när en vill göra det och den andra rent ut sagt skiter i det?

Måndag och onsdag har jag faktiskt varit på gymet, hör och häpna! Mor går på sin seniorträning 3-4 dagar i veckan så när Jonas är ledig eller barnen är på förskolan, har jag följt med. Denna vecka har det ju inte gått att vara ute heller så det har varit perfekt att kunna gå på gåband inomhus. Jag har bestämt mig för att gå på bandet i 30 minuter. Sen lyfter jag lite vikter i 15-20 minuter. Inte för att bygga muskler, bara för att underhålla så jag inte tappar all styrka. På detta vis rör jag mig ju vilket är bra för mitt blodsocker, samtidigt som jag mår bättre när jag får annat att tänka på. Jag kan ju inte sitta still för då vandrar mina tankar.

I övrigt har det faktiskt inte hänt speciellt mycket. Jonas jobbar, barnen är i skola och förskola och jag är hemma. Som jag nämnde igår blir det en helg där vi ska gå igenom ekonomin. Annars är det verkligen inte mycket. Eller jo idag ska jag gå till barnmorskan. Vanlig kontroll igen. Men ska fråga henne om mitt socker. Eller kanske är det någon här som vet svaret? Jag hade ett socker på 5,4 mmol igår efter middagen. När jag ett par timmar senare skulle lägga mig var det uppe på 5,9 mmol fastän jag inte ätit något efter middagen. Varför ökar det och varför ökar det ”så mycket” flera timmar senare? Någon som vet och kan förklara?

Jag har även fått två nya kallelser som jag inte vet vad de innebär. Jag vet att det är någon kontroll på specialistmödravården, men vad det går ut på vet jag inte så jag ska fråga henne om det också. Jag skulle fått detta med Mikael också men eftersom jag blev inlagd blev det lite annorlunda kan man säga.

En tråkig vecka med andra ord. Nästa vecka är det dock dags för att ultraljud! Ska även träffa narkosläkarna kring min förlossning. Eftersom jag är överviktig finns det lite fler restriktioner. Jag ska exempelvis helst inte sövas om det skulle bli något urakut, därför vill de förbereda mig på vad som skulle hända och grejer. Det här gick jag igenom med Mikael också. Nu gick det ju snabbt med Mikael ändå så det blev inte som planerat. Men jag önskar verkligen att det blir annorlunda denna gång.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.