Hanna och hennes grabbar

Fixar och vilket väder!

Vi kom iväg till tippen! Det är typ tomt i hallen uppe nu så det känns som att vi börjar bli färdiga lite här och där. Vi slängde så mycket och jag var så lycklig, det kändes som att jag ville dansa när vi var klara med allt kastande. Men vi kan ha valt helt fel dag. Igår diskuterade vi vilken dag vi skulle åka. Jonas har varit ledig idag och likaså imorgon på förmiddagen, men enligt SMHI ska det imorgon vara kallare så vi chansade på idag. Well, det var ju inte jättevarmt om vi säger så. Jonas sprang med grejer hela morgonen till bilen och jag var med grabbarna. Sen när vi packat in båda grabbarna och kört till förskolan började vädret skifta lite. Inte mycket, bara lite blåsigare. Jag lämnade Gabriel och sen åkte vi andra till tippen. Och då hade vändret slagit om helt! Det yrde snö överallt och när vi var klara på tippen var halva ansiktet förlamat av kyla för det hade blåst och snöat så enormt.

 

Efteråt åkte vi till Biltema. Lucas ska få den stationära datorn jag använt. Men för att han ska få rum beslöt vi för att sätta upp den på väggen i hans rum. Så vi införskaffade ett väggstativ samt en regelsökare. Den var det verkligen dags att införskaffa! Vi passade på att gå in på Jysk med när vi ändå var i närheten. Där hittade jag äntligen ett set med sängkläder som passar till Skruttan (enligt mig) samt en matta till hennes rum. Nu börjar det verkligen hända saker känner jag!

Så här såg Lucas skrivbord ut innan. Då har han ändå hunnit damma av det. Jag har satt som krav att om han ska ha datorn ska han städa sitt rum varje vecka. Damma och dammsuga. Jag kan moppa så länge det är undanplockat på golvet. Så han får ha datorn men också ta mer ansvar.

Det var lite tjurigt att få upp tv:n. Vi letade reglar och fann en. Inget annat. Men vi insåg även att vår skruvdragare är för klen. Vi fick dock låna en av min bror och nu sitter tv:n där! Tv:n är det han har som skärm till sitt Xbox. Sen är skärmen till vänster till datorn. Den är inte inkopplad ännu då Jonas ska rensa den, förhoppningsvis imorgon. Sen ska vi fixa iordning så Lucas har det han behöver på den och så. Men visst blev det bra? Jag hade gärna haft tv:n lite längre ner men jag backade i min tanke eftersom jag inte har lika mycket koll på hur det ska vara tänkte jag. Kanske är bättre att ha skärmen till spel lite högre än den andra, jag vet inte. Det var Jonas som fixade.

Men fatta, nu börjar Skruttans rum bli tomt! Det är egentligen bara byrån kvar. Eller ja vaggan med men den flyttar vi ju inte förrän hon kommit och då ska den in i vårt rum. Vi får se lite vart vi ställer den i rummet, men den ska stå inne hos oss. Till en början kommer vi ha henne i babynestet mellan oss i sängen, och jag kommer ha henne på Jonas halva när han jobbar, sen får vi se när hon hamnar i vaggan istället. Och så ska ju spjälsängen in förstås. Men det blir först i februari när Gabriel får sin juniorsäng. Men fatta, snart är vi klara!

Förhoppningsvis hinner vi ge oss på att tömma så vi kommer in med byrån dit den ska vara redan imorgon på dagen. Gabriel är återigen i förskolan så det är bara ett barn som springer runt här. Det är lite lättare då känner jag. Så får vi ner byrån kan jag sen gå och fixa lite när jag vill. Det första jag ska göra är att städa ur Skruttans rum ordentligt! Damma, dammsuga och moppa nu när nästan hela golvet är rensat.

Jag måste ändå nämna vädret. Hur sjukt har det inte varit idag? Vi har här i Vetlanda inte haft några varningar men det hade behövts! Vi hade snö och vind i närheten men det har varit galet här tycker vi. Vi fick ”gräva” fram bilen innan vi körde till förskolan. Vi fick gräva fram bilen knappt två timmar senare igen. Då passade Jonas på att bara dra av gången lite snabbt så det inte skulle bli för mycket snö. Det var igensnöat innan han kom hem en kvart senare.

När vi skulle hämta Gabriel var det återigen insnöad bil och när vi körde till förskolan insåg vi att det knappt gick att se tio meter framåt. Det var så läskigt! Lucas hade tur och vädret lugnade sig tills dess att han skulle gå hem men direkt efter vardet kaos igen. Sen har det hållit på hela dagen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.